– Vi fick besked om markanvisningen vid årsskiftet, så det var ju jättekul. De radhusen som vi planerar här är 23 stycken från vårt egenutvecklade flexkoncept, säger Mats Fryxell som är affärsenhetschef på Veidekke Eiendom. 

Det skandinaviska bygg- och fastighetsföretaget med huvudkontor i Oslo har projekt med byggnation av radhus även i Strängnäs och Mariefred i Sörmland. Nu satsar företaget för första gången på ett projekt i Nyköping. 

– Vi tror på Nyköping, det är en bra etablerad och mellanstor stad med väldigt bra kommunikationer. Det är nära havet och staden har god livskvalité på många sätt. Stenbro är ett stenkast ifrån centrum men har ändå cykelavstånd till stan. Vårt koncept riktar sig mycket till unga barnfamiljer, berättar Mats Fryxell. 

Artikelbild

| Husen ska kunna monteras med solceller.

Radhusen ska byggas i trä och kommer förbereddas för solceller på taken. 

– I det här projektet förbereder vi husen så att man kan installera solel. Det är första gången som vi gör det och det är en väldigt viktig hållbarhetsaspekt.

Planeringen är att företaget ska få bygglov innan sommaren och börja sälja husen till hösten. Husen kommer att vara tvåvåningshus och för en byggstart krävs att minst tolv hus är sålda. 

– Normalt sätt så tar vi byggstartsbeslut när vi har sålt hälften och vi tror att det kanske tar någonstans mellan två till fyra månader att komma till säljstart. Vi har inte sålt i Nyköping innan så att det här blir extra intressant.