Förskingrade drygt 3,8 miljoner från kunder

På torsdagen hölls rättegången mot den tidigare bankrådgivaren som misstänks ha lurat till sig närmare 3,8 miljoner kronor.

7 november 2019 12:57

Brotten som kvinnan ska ha begått har skett under en tidsperiod på sju år och ska ha upptäckts efter att en kund vänt sig till sin bank. När hon gjorde upptäckten fanns hundra kronor på hennes sparkonton. Det skulle senare visa sig att en av bankens rådgivare, en kvinna, flyttat kundens pengar till sitt egna privata konto. Under åren ska den kvinnliga rådgivaren förskingrat drygt 3,8 miljoner kronor från ett flertal av bankens kunder genom att erbjuda dem förmånliga erbjudanden som inte existerat. Det ska ha kunnat pågå under en längre tid för att kvinnan uppgett att kundens pengarna låsts för att ge avkastning.

Under torsdagens rättegång var det en ångerfull kvinna som vittnade i Nyköpings tingsrätt. I vittnesförhöret uppger den misstänkta kvinnan att hon startat med att föra över pengar till sig själv för att hennes privatekonomi inte gick ihop. Hon säger att hon under flera år tagit snabblån för att hålla hennes familjs ekonomi flytande. Överföringarna från bankens kunder ska ha varit hennes enda utväg. 

Kvinnan har erkänt händelseförloppet men anser sig inte skadeståndsskyldig, då hon menar att hon alltid haft som avsikt att betala tillbaka pengarna. En möjlighet som hon har om drygt ett år då hon får ut en vinstandel från en stiftelse för tidigare bankanställda från en annan bank som kvinnan jobbat på. Summan motsvarar i dagsläget strax under fyra miljoner kronor. 

Kvinnan misstänks för tre fall av grovt bedrägeri. Dom i ärendet meddelas den 14 november. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linus Nilsson