Nu kommer Smokie med alla sina hits

I mitten av 1970-talet kunde i stort sett alla sjunga med i någon av det brittiska popbandet Smokies låtar. Nu kommer det legendariska bandet till Eskilstuna för en konsert.

27 mars 2019 21:02

Att ge världen den mest seglivade och sönderskrålade allsångslåten på firmafester och after ski-kvällar är så klart en bedrift.

Att följa upp världshiten "Living Next Door to Alice" (1976) med en annan världshit, ”Lay Back In The Arms Of Someone” är det också.

En del av äran måste kanske tillskrivas låtskrivar.- och producentduon Nicky Chinn och Mike Chapman (som bland annat skrev och producerade åt Sweet och Suzi Quattro), men klart är att bandet Smokie för evigt skrivit in sig i populärkulturhistorien.

Embryot till det som skulle bli Smokie bildades i mitten av 1960-talet i Bradford i England av ett gäng skolkompisar. Efter flera namnbyten och ett drygt decennium kom det internationella genombrottet med "Living Next Door to Alice", då med Chris Norman på sång och gitarr.

Numera är det bara basisten och sångaren Terry Uttley som är kvar från originaluppsättningen och Mike Craft som sjunger lead.

Våren 2019 är Smokie ute på turnén ”The Golden Hits Tour” i 19 länder på tre kontinenter. Och på fredag den 29 mars gör bandet en spelning i Lokomotivet i Eskilstuna.

Showen beskrivs som en enda stor sprakande, retrofest där fansen får höra alla de klassiska hitlåtarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz

Ämnen du kan följa