UR ARKIVET: Vandalism på Skogsborgsskolan

Kuriren för 50 och 25 år sedan.

Halkan krävde ett dödsoffer för 50 år sedan.

Halkan krävde ett dödsoffer för 50 år sedan.

Foto: Andreas Lindhe

Nostalgi2019-10-29 07:01

50 ÅR: HALKAN KRÄVDE ETT LIV

En man i 60-årsåldern dödades vid en frontalkollision vid 6.30-tiden på tisdagsmorgonen vid Valla gård på vägen mot Nyköping. Den ännu inte identifierade mannen, som tros vara hemmahörande i Katrineholm, avled omedelbart. Tre män från Nyköping, som färdades i den mötande bilen, fick lätta skador. Olyckan inträffade i en av de mycket tvära kurvorna strax efter Valla gård. Mannen, som omkom i olyckan, färdades mot Nyköping och girade strax efter kurvan över på vänster sida av vägen och kolliderade front mot front med den mötande bilen. Han tros ha omkommit omedelbart.

50 ÅR: VANDALISM PÅ SKOLA

Sönderslagna öl- och vinflaskor, ölburkar i mängd och vandalisering av skolan och dess tillhörigheter. Det är den bistra realiteten som vaktmästaren vid Skogsborgsskolan och stadens skolmyndigheter ställs inför med jämna mellanrum. Ungdomens busliv vid skolan har blivit ett problem. I går kväll nämndes det på stadsfullmäktiges sammanträde. Det var Paul Rylander som berättade att man inom skolsociala nämnden ser med oro på utvecklingen. ”Om ungdomarna lät bli att slå sönder flaskorna de druckit ur skulle de inte vara hälften så besvärliga att ta reda på eller så farliga för småbarnen som håller till omkring skolan. Som det är nu skär de ofta sönder sig på skärvorna” säger vaktmästare Zakrisson vid skolan.

50 ÅR: FÄNGELSE FÖR HOTELLBEDRÄGERI

Den man i 50-årsåldern som i förra veckan stod åtalad vid häradsrätten i Katrineholm för hotellbedrägeri har nu fått sin dom som lyder på en månads fängelse. Det var i april som mannen, nu bosatt i Medelpad, lämnade ett hotell i Katrineholm utan att göra rätt för sig. Hotellvärdinnan anmälde att hennes hyresgäst underlåtit att betala 182 kronor som räkningen gick lös på.

25 ÅR: MILJÖSKÅP GER JOBB

Ett tiotal personer har den senaste tiden fått jobb på KC Betong i Katrineholm. Företaget behöver ytterligare en handfull personer. ”Vi har väldigt mycket att göra och har sålt bra sedan i våras. Det känns som om det vänt för oss” säger företagets VD Alf Rytter. Det som får Rytter så optimistisk är miljöskåpen, en ersättare för sopcontainrarna. Miljöskåpen är en relativt ny företeelse hos KC Betong och en av de produkter som gjort att företaget inte längre är så hårt knutet till byggbranschen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!