Ur arkivet: Sju kandiderar till lucia

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

Kuriren för 25 år sedan: Årets luciakandidater är utsedda.

Kuriren för 25 år sedan: Årets luciakandidater är utsedda.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-11-07 07:00

50 ÅR: CURLINGKLUBB BORTSOPPAD UR EGNA SERIEN

Oppunda Curling Club har blivit bortsopad ur sin egen serie – av lokalkonkurrenten Katrineholms Curling Club. Oppnda bildade mellansvenska curlingserien. Den här säsongen är serien utökad och består av 15 lag, men "grundaren" har petats bort utan att ha blivit tillfrågad.

– Tillvägagångssättet mot Oppunda är simpelt, säger ansvariga ledare i klubben.

50 ÅR: EN KVINNA I STATLIGA STYRELSER

Statssekreterare Sven-Göran Olhede ser gärna att kvinnor får ledande poster i statens företag – om de har de rätta kvalifikationerna. I de statliga företagens styrelser och direktioner sitter i dag i runt tal 800 personer. Inte mer än en av dessa är en kvinna – dr Elisabet Sjövall i Göteborg som i egenskap av läkare tillhör ledningen för AB Ceaverken i Strängnäs.

50 ÅR: TEMPERERAT UTOMHUSBAD I BIE?

Floda kommuns tempererade utomhusbad i Bie, Sköldinges gångtunnel under järnvägen i Valla och stora anslag till skolbyggen och va-anläggningar i Stora Malm är några av de investeringar som finns upptagna i den kommunalekonomiska långtidsplanen för Katrineholms blivande stor ´kommun.

50 ÅR: HÖGSJÖ HOPPAS PÅ NYTT KONTRAKT

Högsjö Bollklubb gör den här säsongen debut i bandyns division III. Med siktet inställt på att i första hand ordna förnyat kontrakt. På lördag premiärmatchar laget på Backavallen i Katrineholm, Regna IF står för motståndet.

Nyförvärv är bröderna Ingemar och Arne Karlsson och Arne Olsson.

50 ÅR: 50-ÅRING MED VÄRLDSREKORD

Valla IF firar i år 50 år. Föreningen är mest känd från bandy och fotbollsarenorna, och en fin jubileumspresent är fotbollslagt uppflyttning till div VI. Målet för bandylaget är avancemang till div II.

På 30-talet hade föreningen framgångar också i friidrott. Hugo Karlén, fostrad i Valla, var en av fyra som slog världsrekord på fyra gånger 1 500 meter.

25 ÅR: SJU LUCIAKANDIDATER HAR UTSETTS

Lions luciajury har utsett årets kandidater och det är dags att överlåta åt KK:s läsare att bestämma vem som ska få äran att bära Luciakronan. 

Kandidaterna heter Sofia Andersson, Paulina Andersson, Jenny Lindström, Petra Källström, Marie Holm, Hanna Olsson, Frida Melvinsson.

10 ÅR: VÄGRAR GE UPP TROTS NEDBRUNNEN SCOUTSTUGA

Kerstin Jutell Ericsson har varit ordförande i Valla-Sköldinges scoutkår i nästan tio år. Hon håller med om att det var ett hårt slag för scoutingen när scoutstugan utsattes för mordbrand den 3 oktober i år, men hon vägrar att ge upp: "En scout är alltid redo för nya utmaningar". 

Kuriren för 50 år sedan: Ingemar Karlsson, nyförvärv i Högsjö BK från Läppe SK.
Kuriren för 50 år sedan: Ingemar Karlsson, nyförvärv i Högsjö BK från Läppe SK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!