Ur arkivet: KK-medarbetare blir partiledare

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: Annons från Hotell Vingåker inför Fars dag.

Kuriren för 50 år sedan: Annons från Hotell Vingåker inför Fars dag.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-11-08 07:10

100 ÅR: GUSTAF ADOLF FIRADES

Gustaf Adolf-minnet firades i går i Katrineholm med flaggning från såväl offentliga som enskilda byggnader. På kvällen var en stämningsfull Gustaf Adolfs-vesper anordnad i kyrkan, som till trängsel var fylld av andäktigt lyssnande åhörare.

100 ÅR: RAPPORT OM EPIDEMISJUKDOMAR

Enligt epidemirapporterna för tiden 16-31 oktober inträffade då i Södermanland 163 fall av difteri, 32 scharlakansfeber, 5 barnförlamning och 2 nervfeber.

100 ÅR: ROCKSTÖLD PÅ TÅGET

En resande från Katrineholm, som medföljde persontåget i går eftermiddag kl 3,53 till Sparreholm, blev under tiominutersuppehållet i Flen – då han besökte järnvägsrestauranten – frånstulen sin ytterrock, som hängde i kupén.

50 ÅR: KURIRENMEDARBETARE NY FP-LEDARE

I dag valdes Gunnar Helén till ny folkpartiledare. Gunnar Helén föddes för 51 år sedan i Marmorbyn i Vingåkers kommun, men redan i unga år flyttade han tillsammans med sina föräldrar till Vingåkers samhälle, där fadern var tillsynslärare. Studentexamen avlade han i Katrineholm 1936. Sin journalistiska bana började han inom Katrineholms-Kuriren – som sportskribent.

50 ÅR: BETYG I UPPFÖRANDE SLOPAS

På förslag av lärarkollegiet på Vidåkersskolan skall på försök betygen i ordning och uppförande i årskurs 7 och 8 slopas under läsåret och under höstterminen i årskurs 9.

50 ÅR: FÖRÄLDRAJA TILL RÖKRUTA I SKOLAN

Elevrådet på Vidåkersskolan i Vingåker hade hemställt om att elever, som hade målsmans tillstånd, skulle få använda en rökruta. I en enkät bland målsmännen blev det en liten majoritet för rökruta. Trots det sa Vingåkers skolstyrelse nej till rökruta.

50 ÅR: MÅNFÄRDEN I FÄRG-TV

Tv-tittarna på jorden får i samband med Apollo 12:s månfärd för första gången uppleva en direktsändning i färg från månen, meddelades det på onsdagen i Cape Kennedy. (TT)

50 ÅR: BRÖDRATRIO HAR GJORT 57 MÅL!

Bröderna Åke och Ove Andersson i Floda IF har spelat 30 matcher och gjort 57 mål. Laget har stöttats av köpman Bengt Österlund som har delat ut 1/4 kg kaffe som uppmuntring efter varje seger. Laget slutade trea i serien.

Kuriren för 50 år sedan: Det ska tydligen vara Sörmland som ska hålla folkpartiet med ordförande. Sven Wedén, Eskilstuna, tackar för sig och lämnar över till f d landshövding Gunnar Helén, född Vingåkersbo.
Kuriren för 50 år sedan: Det ska tydligen vara Sörmland som ska hålla folkpartiet med ordförande. Sven Wedén, Eskilstuna, tackar för sig och lämnar över till f d landshövding Gunnar Helén, född Vingåkersbo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!