UR ARKIVET: Ida fick flest röster

Saxat ur Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

Kuriren för 10 år sedan: Ida Carlsson skrattade och grät när hon fick veta att hon blir årets lucia i Katrineholm 2009.

Kuriren för 10 år sedan: Ida Carlsson skrattade och grät när hon fick veta att hon blir årets lucia i Katrineholm 2009.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-11-23 07:07

50 ÅR: SCANIA-BUSSAR HAR GETT SIG IN I LEJONKULAN

Scania-bussar i Katrineholm har gett sig in i lejonkulan på riktigt. I samarbete med en engelsk karosserifirma har företagets stadsbuss CR 110 byggts efter svenska ritningar och svenskt chassi, men med engelsk karosseri.

Bussarna är framtagna i två exemplar. Den ena skall nu testas i Londons intensiva busstrafik.

50 ÅR: RÅDIGA SKF-ARE BELÖNADES

SKF-arbetarna Sven-Erik Lindgren och Yngve Sahlin belönades för deras rådiga insats vid en brand på standardverkstaden vid SKF i Katrineholm för en tid sedan. 

50 ÅR: DAGHEM FÖR SVÅRANPASSADE I DJULÖSKOLAN?

Det är Djulöskolan som i första hand är aktuell i samband med planerna på att starta ett skoldaghem för svåranpassade elever. I skolsociala avdelningen har konstaterats att det behövs skoldaghem som även kan användas som internat.

50 ÅR: VINGÅKERS FÖRSTA LOFTGÅNGSHUS TAR FORM

AB Vingåkershems affärs- och bostadshus i Vingåkers centrum börjar skjuta i höjden. Det ersätter den affärsfastighet Jansons affärer var inrymda i vid gatukorsningen Köpmangatan-Bondegatan. Det mest intressanta med Vingåkershems första affärs- och bostadsbygge är att det också är Vingåkers första loftgångshus.

50 ÅR: LUCIAKANDIDAT INTRESSERAD AV NAPOLEONS TID

Nummer ett av årets Luciakandidater är Lisbeth Christensson, 16 år i december. På dagarna jobbar hon vid baren på Kullbergska sjukhuset. På fritiden läser hon med förkärlek historieböcker från Napoleontiden, målar tavlor, stickar eller syr.

25 ÅR: TILL BJÖRKVIK EFTER ETT ÅR HOS ALLSVENSKARNA

Det rör på sig rejält ute hos Björkviks fotboll. Mikael Lang kommer hem efter ett år i allsvenska IFK Norrköping. Nygamla Rolf Erström och fjolårets Värmbolstränare Urban "Abba" Pettersson blir nytt tränarpar. Från Ålberga kommer åtta-nio nya spelare. 

– Första målsättningen är att göra ett stabilt div IV-lag av det här gänget, säger Erström.

10 ÅR: IDA FICK DE FLESTA RÖSTERNA

1 533 röster har räknats. Flest av dem fick kandidat nummer 4. Ida Carlsson. Hon både grät och skrattade när hon tog emot det glada beskedet.

Ida Carlsson blir därmed Katrineholms Lucia 2009 och kommer att krönas av operasångerskan Elin Rombo den 6 december i Katrineholms kyrka.

Kuriren för 50 år sedan: Scania-bussar är på väg in på den engelska marknaden.
Kuriren för 50 år sedan: Scania-bussar är på väg in på den engelska marknaden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!