UR ARKIVET: En av stans äldre affärer stänger

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: Gustav Karlsson, far till sex, och Arne Stenberg, far till tretton, hyllades av Kerstin Karlsson och Kurt Rönn i Vingåkers GDV.

Kuriren för 50 år sedan: Gustav Karlsson, far till sex, och Arne Stenberg, far till tretton, hyllades av Kerstin Karlsson och Kurt Rönn i Vingåkers GDV.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-11-11 07:01

100 ÅR: TRE SMÅPOJKAR I POLISFÖRHÖR

För snatteri av tomsäckar från en av stadens affärsidkare har tre småpojkar varit i förhör hos polisen. Saken kommer nu att överlämnas till barnavårdsnämnden.

100 ÅR: MINUS 18 PÅ MORGONEN

Hög kyla har vi nu några dagar begåvats med. I dag noterades på morgonen inte mindre än 18 grader under nollstrecket. Det är nästan för mycket denna tid på året, då en mängd människor ej hunnit fullständiga vinterutrustningen. Härligt är det emellertid i den friska luften, med sol om dagarna och månskenet om kvällarna, belysande de otaliga frostkristallerna.

100 ÅR: TELEFONNÄTET VÄXER I KATRINEHOLM

Telegrafverket har fått drätselkammarens tillstånd att nedlägga en telefonkabel till ett djup av 80 cm i trottoaren å Landsvägsgatan och Djulögatan.

50 år: EN AV STANS ÄLDSTA BUTIKER FÖRSVINNER

En av Katrineholms äldsta livsmedelsaffärer, Svenssons Eftr. vid Oppundavägen 2 , slår igen i dag. Företaget har funnits sedan 1926 och har drivits med charkuteri och butik vid Oppundavägen samt en filial vid Sveavägen 28. 

– Det är tiden som har gjort det här. Kvartersbutikerna har ingen funktion att fylla längre, säger butikens innehavare köpman Tore Jansson.

50 ÅR: KSK FÅR ÄNNU EN GÅNG TRE MAN I BLÅ-GULT

Säsongens första bandylandslag är en väldigt trevlig komposition ur katrineholmarnas synvinkel. Walter Jagbrant har tagit ut tre man från svenska mästarna KSK: Hans Carpman, Kjell Österberg och Håkan Ohlsson. Så stor representation har Sportklubben bara haft en gång tidigare. I VM 1961 fick trion Kjell Edlund, Roland Niva och Lennart Backman chansen.

50 ÅR: TUSENTALET LYSSNADE TILL SHANES

C:a 1 000 personer hade på lördagskvällen sökt sig till Safiren i Katrineholms Folkets hus för att se och höra nya Shanes med Lennart Grahn. Föreståndare K G Brunius är mycket nöjd med publiksiffran som är rekord i år.

50 ÅR: FAR TILL TRETTON HYLLADES MED TÅRTA

I samband med Vingåkers GDV:s danstillställning i folkparken förekom ett uppskattat inslag. Med anledning av Fars dag plockades de herrar ut, som hade det mesta antalet barn på "sitt samvete". Suverän segrare blev Arne Stenberg med åtta pojkar och fem flickor. Han hyllades med tårta för sin prestation.

Kuriren för 50 år sedan: Kjell Österberg är en av tre KSK:are som är uttagen till landslaget.
Kuriren för 50 år sedan: Kjell Österberg är en av tre KSK:are som är uttagen till landslaget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!