UR ARKIVET: Dam i nattlinne hindrade plogbil

Saxat ur Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: En kvinna har fällts i tingsrätten för att ha hindrat snöplogen att komma fram på vägen.

Kuriren för 50 år sedan: En kvinna har fällts i tingsrätten för att ha hindrat snöplogen att komma fram på vägen.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-11-28 07:03

50 ÅR: SIGRID BLIR FÖRSTA DK-KVINNAN

Drätselkammaren i Katrineholm kommer för första gången att få en kvinna i sina led. Kontorschefen Sigrid Oscarson har föreslagits att väljas till suppleant i drätselkammaren. 

50 ÅR: KVINNA I NATTLINNE HINDRADE SNÖPLOG

En kvinna som i bara nattlinne rusade ut framför en snöplog för att hindra den att åka fram på vägen förbi hennes faders stuga, har dömts till 50 dagsböter av häradsrätten i Katrineholm.

Den 47-åriga kvinnan har uppgett att man vill vara i fred på gården. 

50 ÅR: REGELBUNDNA GUDSTJÄNSTER PÅ FINSKA

I framtiden kommer regelbundet att hållas finskspråkiga gudstjänster en gång i månaden i Katrineholm. För detta svarar pastorsadjunkt Erki Hoft.

50 ÅR: LUCIAKANDIDAT VILL BLI TANDTEKNIKER

Tandtekniker är ett framtida mål för årets Luciakandidat nummer 5, 17-åriga Anna-Lena Larsson. Just nu ägnar hon sig åt att laga mat på hemtekniska skolan "plättis".

50 ÅR: AFFÄRER I VINGÅKER FÅR INTE HA SÖNDAGSÖPPET

Det blir inget söndagsöppet i år till jul i Vingåkers affärer. Vingåkers kommunalnämnd har avslagit en framställan från Vingåkers köpmannaförening om att få ha öppet söndagen den 7 december mellan kl 14 och 18.

50 ÅR: VISPAD GRÄDDE PÅ BURK I AFFÄRERNA NÄSTA ÅR

(TT) Färdigvispad grädde på aerosolburk är en ny produkt som introduceras på den svenska marknaden i februari nästa år. Burken innehåller två deciliter grädde. Den blåses ut med gas som förvandlar de 2 dl till 8.

25 ÅR: SNOPET SLUT FÖR VALLA

Valla lyckades inte i bortamötet mot Finspång i div II-bandyn. Hemmalaget vann med 4-2. Stefan och Kjell Hammarbäck gjorde Vallas mål.

– Tycker att vi var minst lika bra som dem. Men Finspång utnyttjade sina fasta situationer, och vi har alldeles för dåligt skytte, förklarade Krister Lindqvist i Valla.

10 ÅR: BRÅK HAR FÅTT MÅNGA ATT LÄMNA KYRKAN

Antalet utträden ur Svenska kyrkan har ökat markant i Katrineholm, Västra Vingåkers och Österåkers kyrkliga samfälligheter. Som en bidragande orsak anges konflikten i Sköldinge-Lerbo. En person har begärt inträde medan 49 valt att lämna kyrkan.

Kuriren för 50 år sedan: Sigrid Oscarson blir första kvinnan i drätselkammaren i Katrineholm.
Kuriren för 50 år sedan: Sigrid Oscarson blir första kvinnan i drätselkammaren i Katrineholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!