UR ARKIVET: Brudgum i KSK fällde Örebro

Saxat ur Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: Se sån stil han har! Henry Fransson fräser igenom ÖSK-försvaret och slår in sitt första mål i semifinalen i VW-cupen.

Kuriren för 50 år sedan: Se sån stil han har! Henry Fransson fräser igenom ÖSK-försvaret och slår in sitt första mål i semifinalen i VW-cupen.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-11-25 07:01

100 ÅR: BOUPPTECKNING EFTER MÖRDAD HUSTRU

Bouppteckningen efter mördade hustrun Lindahl-Ståhl i Vingåker visar en behållning av cirka 13.000 kronor.

100 ÅR: FÖRSTA MATCHEN FÖR AIK OCH SPORTKLUBBEN 

Årets första bandymatch för Katrinholms vidkommande spelades i går å Näsnaren mellan de båda platslagen AIK och Sportklubben. Matchen blev en seger för de sistnämnda med 6-1 (1-0, 5-1). Kritik av spel och spelare får anstå till en kommande match enär man av denna första sammandrabbning fick det intrycket att spelarna ännu ej kommit riktigt "i tagen".

100 ÅR: RADIOLINSALVA HOS BOKHANDLARE

ANNONS: Radiolinsalva bästa medel mot reumatism, nervvärk, kylskada mm i Hilma Dahlborgs Bok- och pappershandel.

100 ÅR: OLYCKSTILLBUD VID ASKÖ GRUVOR

Ett synnerligen allvarligt olyckstillbud inträffade förra måndagen vid Askö gruvor i Österåker. Maskinisten var jämte en arbetare upp på maskinhusets tak varvid de använde sig av en takstege. På grund av frostbildning lossnade emellertid stegen och gled ner varvid de båda båda följde med och föll 10 meter. 

Den ene slog högra underarmen så att en inre blödning uppstod, medan den andra undkom oskadd. Den skadade hade ännu i lördags icke kunnat återinträda i arbetet.

50 ÅR: BRUDGUM I KSK FÄLLDE ÖREBRO

Henry Fransson heter han: brudgum i lördags, segerskytt i VW-cupens semifinal (snöskottning) på Örebro vinterstadion i går. Inte bara segerskytt (3-2-målet i matchens allra sista minut) utan också segerorganisatör tillsammans med brodern Eddy. Tillsammans svarade bröderna Fransson för samtliga KSK:s tre mål. Eddy för ett och nygifte Henry för två.

50 ÅR: SNÖFALL TVINGADE MÅNGA BILISTER AV VÄGEN

I dag finns rena julkortsmotiven i trakterna runt Katrineholm. Men gårdagens kraftiga snöfall hann inte röjas undan och åtskilliga bilister fastnade i drivorna. Ett 20-tal bilister körde av vägen och Räddningstjänsten hade fullt jobb med att bärga.

50 ÅR: LUCIAKANDIDAT SIKTAR PÅ INREDNINGSJOBB

Yvonne Gembert, luciakandidat nummer två, är 16 år och går på yrkesskolan för att lära sig stenografi och korrespondens men vill syssla med heminredning, teckning eller reklam. Förutom att springa på KSK:s bandymatcher ägnar Yvonne fritiden åt att rita eller spela bingo.

Kuriren för 100 år sedan: Julannonsera i Katrineholms-Kuriren - bästa annonsorganet.
Kuriren för 100 år sedan: Julannonsera i Katrineholms-Kuriren - bästa annonsorganet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!