Ur arkivet: 102 nya lÀgenheter

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 50, 25 och 10 Är sedan:

Kuriren för 50 Är sedan: Arbetsförmedlingen annonserar efter industriarbetare.

Kuriren för 50 Är sedan: Arbetsförmedlingen annonserar efter industriarbetare.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-10-31 07:02

50 ÅR: 102 NYA LÄGENHETER I NÄVERTORP

I mars nÀsta Är startar andra etappen pÄ Katrineholms Fastighets AB:s stora bostadsbyggnadsprojekt i NÀvertorps utkant. Fastigheterna uppförs vÀster om Kerstinbodagatan och söder om Nyhemsgatan. Etappen omfattar totalt 102 lÀgenheter för en planerad kostnad av 7,5 miljoner kronor.

50 ÅR: KBK-JANNE MOT LANDSLAGET

Jan Pettersson Àr landslagsaktuell mot sjÀlvaste Danmark den 16 november. Alla tecken tyder pÄ att Svenska boxningsförbundets ögon har fastnat ordentligt pÄ KBK-boxaren som i sin senaste match, i Tennishallen i Katrineholm, besegrade Jan Grönkvist.

50 ÅR: BESTÖRTNING BLAND ROMERNA VID DJULÖ

– Det var som att slĂ„ dem i huvudet med en klubba. De blev nedstĂ€mda, ja en del fullstĂ€ndigt apatiska. Man kĂ€nde sig tagen nĂ€r man sĂ„g reaktionen.

BarnavÄrdsassisten Gunder Lindner vid SocialbyrÄn i Katrineholm var hos zigenarna vid Stora Djulö campingplats nÀr de fick det dystra meddelandet att de troligen ska förpassas ur Sverige.

50 ÅR: STRÅLANDE HALVLEK AV VÄRMBOL

VÀrmbols GoIF inledde bandysÀsongen synnerligen övertygande genom att ta en halv allsvensk skalp mot VÀsterÄs. Efter underlÀge 4-1 i paus kom sörmlÀnningarnas strÄlande andra halvlek och de hann innan slutsignalen ordna kvittering till 4-4.

25 ÅR: SLAGET OM MATEN I KATRINEHOLM

Kampen om matkunderna i Katrineholm Ă€r stenhĂ„rd. Efter lĂ„gprisetableringar för ett Ă„r sedan pĂ„ LövĂ„sen har ÅhlĂ©ns funnit för gott att stĂ€nga livsmedelsavdelningen. En annan centrumhandlare noterar minskad omsĂ€ttning med 25-30 procent. Och Ă€ndĂ„ redovisar Spar Inn att man har en bit kvar till mĂ„let.

25 ÅR: K-G KÄLLERFORS TACKAR FÖR SIG

MÄndag den 31 oktober slutar kommunalrÄdet Karl-Gunnar KÀllerfors sin politiska banan i VingÄkers kommun och lÀmnar över till Viking Jonsson.

– Jag hade gĂ€rna fortsatt om jag inte varit krasslig. Det skulle vara svĂ„rt att fortsĂ€tta i ytterligare mandatperioder, tror KĂ€llerfors som Ă€r 52 Ă„r.

10 ÅR: FRITIDSGÅRDEN I VALLA STÄNGER

FritidsgĂ„rden Tegelvillan i Valla stĂ€ngs vid Ă„rsskiftet. Högst ett 15-tal ungdomar nyttjar verksamheten regelbundet.  

Kuriren för 50 Är sedan: VÀrmbols mÄlskyttar i VÀsterÄs, Folke Larsson, tvÄ mÄl, flankerad av Lasse "Mölnbo" Karlsson och Gert Peterson.
Kuriren för 50 Är sedan: VÀrmbols mÄlskyttar i VÀsterÄs, Folke Larsson, tvÄ mÄl, flankerad av Lasse "Mölnbo" Karlsson och Gert Peterson.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!