Stefan sa upp sig för att jobba med hemlösa i London

Saxat ur Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

Kuriren för 25 år sedan: Stefan Baresic lämnar sitt fasta jobb och Katrineholm för att arbeta med hemlösa ungdomar i London.

Kuriren för 25 år sedan: Stefan Baresic lämnar sitt fasta jobb och Katrineholm för att arbeta med hemlösa ungdomar i London.

Foto: Arkiv

Nostalgi2020-11-07 07:03

50 ÅR: ISBRYTARE PÅ PLATS I FLODASJÖN

För Katrineholms Träförädlings AB har den tidiga isläggningen i sjön Hissingen i Floda vållat stora bekymmer. För att företagets timmer inte ska frysa inne har en traktorbåt sjösatts i Hissingen. Den ska bryta sönder isen och mota in timmerstockarna till stranden för lastning.

undefined
Kuriren för 50 år sedan: Arkitekt Tomas Warne, tidigare bosatt i Katrineholm, har ritat "Årets hus".

50 ÅR: ARKITEKT FRÅN KATRINEHOLM RITADE ÅRETS HUS

En man med sina rötter i Katrineholm, arkitekt SAR Tomas Warne, Strängnäs, har ritat Årets hus! Det är tidskriften "Allt i hemmet" som utsett det s k Functurahuset till 1970 års bästa nyhet på bostadsmarkanden. Tomas Warne har svarat för planlösningar och formgivningar.

50 ÅR: ARTIKEL I KURIREN BLIR BEVISMATERIAL

Ett tidningsurklipp ur Kuriren av den 7 april 1937 ser ut att kunna kasta nytt ljus över den besvärliga oljesituationen i Sparreholm. I samband med en polisutredning, som begärts av Flens stad med hänvisning till rykten om att en av SJ:s tankvagnar spårat ur vid Skarvnäsviken har man fått fram en Kuriren-artikel där det bekräftas.

undefined
Kuriren för 50 år sedan: Peter "Nille" Nilsson pluggar i Örebro och spelar bandy i KSK.

50 ÅR: HELLRE KSK-FOTBOLL ÄN ELITBANDY I ÖREBRO

Troget varje tisdag och torsdag bryter KSK:s universitetsstuderande Peter Nilsson och Gert Persson upp från sina studiekammare i Örebro. Kastar sig i Peter "Nilles" gamla VW för att låta sig trimmas på Backavallens is. 

Både Karlstad-Göta och Örebro SK uppvaktade, men Peter Nilsson avböjde. En anledning var önskedrömmen om att få följa KSK-fotbollen upp ur fyran.

– Vi har bevisat att lag ur högre divisioner inte är oslagbara för oss.

undefined
Kuriren för 25 år sedan: Stefan Baresic lämnar sitt fasta jobb och Katrineholm för att arbeta med hemlösa ungdomar i London.

25 ÅR: STEFAN SKA JOBBA MED HEMLÖSA

Han är ung, hade fast jobb och framtiden klar. Då sade han upp sig.

– Jobb ordnar sig alltid. Nu vill jag veta hur det är att leva i ett annat land.

Det säger Stefan Baresic, 26 år, som snart flyttar till London och blir socialarbetare. Han ska arbeta med hemlösa ungdomar.

10 ÅR: HÄST AVLIVAD EFTER ATT HA SKURITS I UNDERLIVET 

En häst i Sköldinge har blivit skuren i underlivet. Skadorna var så svåra att en veterinär avlivade henne. Polisen misstänker att någon har utsatt hästen för djurplågeri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!