Om glass, postrån och Estoniakatastrofen

Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

Kuriren för 10 år sedan: Det tidigare hotellet på Eriksbergsvägen i Katrineholm, som eldhärjades i mars, håller på att rivas.

Kuriren för 10 år sedan: Det tidigare hotellet på Eriksbergsvägen i Katrineholm, som eldhärjades i mars, håller på att rivas.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-10-01 09:22

Nostalgi

50 ÅR: HÄR SKA GÖRAS GLASS I STORA LASS

I början av 1972 flyttar Glace-Bolaget över sin tillverkning till den nya jätteanläggningen vid Talja i Flen. Per timme kommer det att produceras inte mindre än 20.000 liter glass.

Första spadtaget till den största industriella satsningen i Flen sker i april nästa år.

50 ÅR: 30-TAL SKOGSTOMTER PÅ FRITIDSOMRÅDE I LÄPPE

För fem år sedan inköptes gården Brukskvarn i Läppe för att exploateras till fritidstomter. Nu har arbetet avancerat så långt att ett 30-tal tomter avstyckats och börjat försäljas.

50 ÅR: KAKEL LOSSNAR - BADHUSET STÄNGS

Badmästare Olle Spjuth i Vingåkers simhallsbad var bekymrad på tisdagen. Kakelplattorna i botten på simbassängen har börjat lossna på två ställen och nu måste bassängen tappas ur och en reparation vidtas. 

Bastu och karbad kommer dock att vara öppet.

25 år: HAN GÅR IN PÅ SIN 20:E SÄSONG

Jan Helmér är slitvargen som sällan når rubrikerna. I 19 år har han spelat A-lagsfotboll och tro inte att karriären är över när Gropptorp avslutat säsongen.

– Nej, en säsong till ska jag försöka hålla på, säger Helmér.

25 ÅR: RÅN MOT POSTEN I BJÖRKVIK

– Han körde in bössan under luckan och siktade rakt på mig och sade att det var ett rån, berättar Yvonne Eriksson om rånet mot Posten i Björkvik.

Inte mindre än 17 polispatruller deltog i sökandet och rånaren greps en timme efter rånet.

25 ÅR: KATRINEHOLMARE ÖVERLEVDE FÄRJEKATASTROFEN

– Jag är här, jag har överlevt.

64-årige katrineholmaren Sten Jolind var en av de 126 personer som överlevde färjekatastrofen med m/s Estonia på tisdagsnatten. Han vilar nu ut på sjukhus i Åbo.

Vid den ofattbara katastrofen beräknas 838 människor ha omkommit.

10 ÅR: PRÄST TVINGAS TILL PRÖVOTID

Den tidigare kyrkoherden i Sköldinge och Lerbo, Ann Christin Dan, måste genomgå en prövotid på tre år. Om hon under denna tid visar sig olämplig som präst ska hon fråntas rätten att utöva prästämbetet. Detta har domkapitlet i Strängnäs beslutat.

Bakgrunden är att Ann Christin Dan fortsatt vara aktiv i kyrkan i Sköldinge-Lerbo trots att biskopen förbjudit henne detta.

Kuriren för 50 år sedan: Det är det här området på andra sidan Taljasjön som kommer att möbleras om när GB startar sitt fabriksbygge i Flen.
Kuriren för 50 år sedan: Det är det här området på andra sidan Taljasjön som kommer att möbleras om när GB startar sitt fabriksbygge i Flen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!