Nostalgi: Succé för drive-in-bio vid Djulö

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 100 och 50 Är sedan:

Kuriren för 50 Är sedan: Sensationellt mycket folk kom till drive-in-bion pÄ Djulö.

Kuriren för 50 Är sedan: Sensationellt mycket folk kom till drive-in-bion pÄ Djulö.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-10-11 07:01

100 ÅR: PROLOG TILL VINTERSKÅDESPELET

Prologen till det lÄnga och kalla men dock sÄ vackra och angenÀma vinterskÄdespelet har i dag utspelats, i det smÄ lÀtta snöflingor under ett par timmar oavbrutet fallit i Katrineholm, illusionen av vinter göres fullstÀndig genom synnerligen stark kyla, som bl a under natten till i dag förvandlat vatten pÄ gatorna till tunna isflak.

100 ÅR: FÖRFATTARE INHÖSTADE SEKINER

Författaren Dan Bergman tog Katrineholmarna i onsdags afton dÄ han pÄ Katrineholms teater med stor humor lÀste nÄgra av sina bÀsta historier. Förutom hjÀrtliga skrattsalvor och applÄder inhöstade Dan sekinernas mÄngfald, i det salongen var sÄ gott som fullsatt.

100 ÅR: NYTTAN AV EN LIVFÖRSÄKRING

I dagarna har genom trĂ€dgĂ„rdsmĂ€stare erik LĂ€ck i Julita utbetalats till hemmansĂ€garen Carl Andersson, Lilla VĂ€sttorp, Öja, 1000 kr; försĂ€kringssumman efter i december i fjol i spanska sjukan avlidne Leonard Andersson.

50 ÅR: IMPONERANDE MODE FRÅN ÖSTERÅKER

Nu har höstens modevisningar börjat. PĂ„ Röda korsets visning pĂ„ Stadshotellet imponerade företaget Nicol of Sweden i ÖsterĂ„ker. Att en sĂ„ fantastiskt bĂ„de inspirerad och yrkeskunnig designer finns hĂ€r i vĂ„r landsĂ€nda Ă€r hĂ€pnadsvĂ€ckande. Detsamma kan sĂ€gas om hela Nicols produktion. Det mesta gĂ„r tyvĂ€rr pĂ„ export.

50 ÅR: NEJ TILL NY FÖRLOSSNINGSMETOD

Vid landstinget hade Lars Pettersson (cp) frÄgat om smÀrtlindring vid förlossning och om det var aktuellt med att införa den s k VÀsterviksmetoden i Sörmland. Landstingets ordförande meddelande att man denna metod bara kan anvÀndas i speciella fall och att den inte Àr riskfri och fodrar större lÀkarkontroll. NÄgon ytterligare lÀkare till BB Àr inte aktuellt, andra omrÄden prioriteras.

50 ÅR: SUCCÉ FÖR DRIVE-IN-BIO

Det dÀr med drive-in-bio var tydligen melodin. 140 bilar var uppradade framför bioduken för en trafikkvÀll vid Djulöbadet. Good Year demonstrerade dÀck, bÄde med och utan dubbar och Bosch visade bÄde bra och dÄliga belysningar innan det var dags för film. Efter Hacke Hackspett följde en film om mörker och bilkörning.

Kuriren för 100 Är sedan: Annons för amerikanskt flÀsk.
Kuriren för 100 Är sedan: Annons för amerikanskt flÀsk.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!