Nostalgi: Marsjö-målet uppskjutet

Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: De ska tävla i bruks-SM i Arboga. Fr v Bengt Karlsson med Edo, Arne Lord med Yrjang, Erik Karlsson med Bonita, Axel Forsberg med Nalle, Göta Berglund med Norm och Karl Henry Johansson med Ray.

Kuriren för 50 år sedan: De ska tävla i bruks-SM i Arboga. Fr v Bengt Karlsson med Edo, Arne Lord med Yrjang, Erik Karlsson med Bonita, Axel Forsberg med Nalle, Göta Berglund med Norm och Karl Henry Johansson med Ray.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-10-04 07:05

100 ÅR: MISSHANDELN VID MARSJÖ

Svensk-amerikanen Johan Emil Larsson, som häktats för misshandel av slaktaren Erik Gustafsson, Marsjö, rannsakades i onsdags på kronohäktet i Nyköping inför Oppunda häradsrätt. Den häktade biträddes av häradshövding Axel Carlsson och nekade fräckt. Flera vittnen hördes, men någon direkt bevisning kunde ej åstadkommas genom vittnesmålet. Målet uppsköts härför till den 18 oktober.

100 ÅR: 88 UTLÄNDSKA UNDERSÅTAR PÅ HOTELL

Under tredje kvartalet 1919 har Katrineholms hotell gästats av sammanlagt 1,143 svenska och 88 utländska undersåtar. I staden har under samma tid bott 41 utländska undersåtar, därav 33 norrmän, 4 finnar, 2 ryssar och 2 amerikanare.

100 ÅR: STRAFFAD FÖR TIDELAGSBROTT

Den för tidelagsbrott häktade drängen från Västra Vingåker dömdes i onsdags av Oppunda häradsrätt. Straffet löd å 3 månaders straffarbete, villkorlig dom.

100 ÅR: TRÖTT VID LIVET

Under tisdagen sökte fabrikör Joh. Åkerblom i Gnesta beröva sig livet medelst ett revolverskott. Kulan trängde 3 cm in i huvudet. Då han på eftermiddagen upptäcktes på sitt rum av en arbetare blev han förd till Flens lassarett. Fara för livet föreligger ej. Å. har en längre tid varit sjuk och det är troligt at den förtvivlade handlingen ägt rum under sinnesförvirring.

50 ÅR: FLEST JYCKAR TILL MÄSTERSKAP

Att hundarna i Katrineholms brukshundklubb verkligen tillhör eliten i Sverige vågar man påstå redan u, trots att SM inte avgörs förrän på lördag och söndag. Inte mindre än sex Katrineholmshundar har kvalificerat sig till sM och reser i helgen till Arboga, där tävlingarna hålls. Det finns ingen annan klubb som kan konkurrera med Katrineholm när det gäller antalet kvalificerad till SM.

50 ÅR: FLENS IF FYLLER 50 ÅR

Flens Idrottsförening fyller i år 50 år som högtidlighålles med en jubileumsfest på Amazon den 10 oktober. 

Det första protokollet är daterat 22 maj 1919 men enligt en del källor skulle i april 1918 en förening bildats som kallades City. Uppgifterna är dock obekräftade och 1919 gäller som födeleseår för Flens IF.

50 ÅR: DISPENS FÖR DDT AVSTYRKS

Naturvårdsverket avstyrker hos giftnämnden dispens för behandling av plantor med DDT. Anses sådan dispens ändå böra meddelas av giftnämnden bör det ske först då kompletterande uppgifter om doceringsbehovet inhämtats.

Kuriren för 100 år sedan: Flicka önskar plats hos ensam herre.
Kuriren för 100 år sedan: Flicka önskar plats hos ensam herre.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!