Nostalgi: Larsson stänger Montessoriskolan

Kuriren för 100, 50 och 25 år sedan.

Elevflykten gör det inte försvarbart att fortsätta menar Jan Larsson (S). Vid skolstarten i höstas hade Montessoriskolan 28 elever. Därefter har avhoppen varit många och i dag finns nio elever kvar.

Elevflykten gör det inte försvarbart att fortsätta menar Jan Larsson (S). Vid skolstarten i höstas hade Montessoriskolan 28 elever. Därefter har avhoppen varit många och i dag finns nio elever kvar.

Foto: Arkivbild

Nostalgi2019-10-24 07:01

100 ÅR: 23 PATIENTER VÅRDAS FÖR DIFTERI

På Katrineholms epidemisjukhus vårdas i dag 28 patienter, varav 5 för scharlakansfeber och de övriga för difteri. Av de sistnämnda äro 16 från Katrineholm, 3 från Stora Malm, 2 från Lerbo samt 1 vardera från Lerbo och Sköldinge. Samtliga patienter äro ganska krya.

100 ÅR: 104 SKJUTNA ÄLGAR I ÅR

En 5-årig älgtjur fälldes den 14 dennes på Båsfalks ägor i Floda av hr Carl Pettersson, Ektorp, Vidökna. Hittills har nu inrapporterats 104 skjutna älgar i Sörmland, vilket icke är mera än hälften av antalet i fjol, då 207 älgar rapporterades skjutna.

100 ÅR: MAN DÖMD TILL STRAFFARBETE

Svensk-amerikanen Johan E Larsson, Marsjö, Västra Vingåker, som den 12 september misshandlade slaktaren Erik Gustafsson, Marsjö, så svårt att G. miste ett öga, har trots sitt nekande av Oppunda häradsrätt dömts till 3 års straffarbete och att utgiva i skadestånd till målsägaren 8 000 kr. samt 280 kr. för läkarekostnader.

50 ÅR: ARRENDATOR MÅSTE SÄLJA ÅTTA KOR

Bo Larsson, arrendator vid Uppsala utanför Katrineholm, är en av de bönder som drabbats av sommarens torka. Den 10 oktober tvingades han sälja åtta av sina mjölkkor på auktion för att fodret ska räcka till resten av besättningen.

50 ÅR: NYA MODET VISADES I FORSSJÖ

Forssjö skola invaderades bokstavligen på onsdagskvällen då Stora Malms CKF bjöd på mannekänguppvisning. Det var Axelssons damkonfektion och Skölds herrkonfektion från Katrineholm som stod för kläderna och de fem respektive tre mannekängerna. På damsidan noterades att långbyxor är ett plagg som är ett "måste" i var modemedveten kvinnas garderob, medan herrsidan visade västar som den stora flugan.

25 ÅR: LARSSON STÄNGER MONTESSORISKOLAN

Montessoriskolan i Katrineholm ska stängas och avvecklingen ska vara klar till jullovet. Allt talar för att det blir beslutet i dag i barn- och ungdomsnämnden då framtiden för Montessoriskolan ska avgöras. "Visst är det ett misslyckande. Vi fick det inte att fungera", säger nämndens ordförande Jan Larsson (S) inför det förmodade beslutet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!