Nostalgi: KSK-flicka fick proffsanbud

Saxat ur Katrinehoms-Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: KSK:s basketflicka Berit Larsson har fått ett proffsanbud från Jugoslavien..

Kuriren för 50 år sedan: KSK:s basketflicka Berit Larsson har fått ett proffsanbud från Jugoslavien..

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-10-07 07:01

100 ÅR: PILSNERDRICKA PÅ TÅGET

Överståthållarämbetet har bifallit om rättigheter för vederbörande restauratörer att få servera pilsnerdricka i samband med smörgåsservering å följande tåg: à linjen Katrineholm-Stockholm tåg 1, 2, 3, 4, 13 och 14.

100 ÅR: AUTOMOBILKOLLISION VID STALLS BACKE

En automobilkollision inträffade i lördags afton vid halv 7-tiden på vägen mellan Katrineholm och Stensjö vid den s k Stalls backe. En bil, tillhörig K F Anderssons bilstation i Katrineholm var på väg till staden men hade på stannat på vägen för tändning av lyktorna. Medan chauffören sysselsattes härmed kom en bil från Katrineholms expressbyrå uppe i backkrönet. Föraren varsnade den nere i backen stående bilen för sent och en kollision blev oundviklig. Båda bilarna ramponerades, särskilt hr Anderssons som blev obrukbar.

100 ÅR: BIO MED TVÅ FÖRESTÄLLNINGAR

Elektrobiografen är den första av stadens biografer som brutit med det föråldrade systemet med endast en föreställning på kvällen, i det att från och med i dag två föreställningar ges varje afton, kl 7 och 8,30. Bions program från och med i kväll upptager en äventyrsfilm i fem akter, "På liv och död".

100 ÅR: PRISOCKER PÅ RESTURANG

De höga matpriserna på Örebros restauranger frapperade en köpman från Stockholm, och när han en dag serverades en diminutiv köttbit, för vilken på matsedeln begärdes 2 kr, 50 öre, tog han resolut köttbiten med sig till polisstation för att anmäla källarmästaren för prisocker.

Polisen kommer nu - och då och då - infordra matsedlar för restaurangerna för att se till att prisen ej hållas alltför oskäliga.

50 ÅR: FÖRLIKNING FÖR NEUROSEDYNSKADADE

Föräldrarna till de 100 neurosedynskadade barnen godkände förslaget till förlikning. Från den 1 januari 1968 ska Astra utbetala 6.000 kronor per barn och år, ersättningen skall vara indexreglerad.

50 ÅR: KSK-FLICKA FICK PROFFS-ANBUD

Ett sensationellt anbud har gått till KSK:s bästa basketflicka Berit Larsson. Jugoslaviska mästarlaget Mlada Bosna har brevledes erbjudit Berit att bli proffs i Jugoslavien. Oss veterligt är hon den första svenska idrottskvinna som erhållit proffsanbud från utlandet.

Kuriren för 100 år sedan: Tågtidtabell Katrineholm-Stockholm.
Kuriren för 100 år sedan: Tågtidtabell Katrineholm-Stockholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!