NOSTALGI: Julita provar tysk fotbollsstjärna

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: Bengt Widén framför den nya ambulansstationen vid Kullbergska sjukhuset.

Kuriren för 50 år sedan: Bengt Widén framför den nya ambulansstationen vid Kullbergska sjukhuset.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-10-12 07:01

50 ÅR. BANKER VILL FÖRBJUDA LEKSAKSPISTOLER

Kuriren fick låna en leksakspistol, en helt ofarlig sak som kostar 13 kronor, i Carlssons kruthandel och gick med den till Svenska Handelsbanken. Visade upp den för bankkassör Eric Jansson.

– Den ser verkligen äkta ut. Skulle jag ställas inför en sådan här skulle jag nog genast trycka på knappen. Det är otäcka saker, de borde inte få säljas, säger Jansson.

Bankdirektör Karl-Erik Belin tycker också att det är skrämmande att det förekommer sådana leksaker.

50 ÅR: RÄDDNINGSSTATIONEN TILL KULLBERGSKA

Nu är det klart att Räddningsstationen i Katrineholm ska flytta in i den nya ambulansstationen vid Kullbergska sjukhuset. Räddningsstationens ägare Bengt Widén räknar med att kunna lämna de gamla lokalerna på Bievägen och flytta in i den nya stationen omkring årsskiftet.

50 ÅR: HUR SKÖTER KSK BOLLAFFÄRERNA?

För ett par veckor sedan fick KSK tips om en dansk landslagsman Fleming Mortensen i fotboll som var pigg på att komma till Katrineholm. KSK tackade nej.

För ett par veckor sedan kontaktade KSK Henry Jacobsson om en eventuell comeback i Sport. "Jacob" var mycket intresserad, men KSK följde inte upp kontakten och han valde Julita.

Hur sköter Sportklubben sina fotbollsaffärer egentligen?

50 år: JULITA PROVAR TYSK STJÄRNA

I söndagens vänskapsmatch mot Gropptorp provas ett intressant namn. Peter Antoine heter grabben bördig från Essen i Tyskland, med massor av fotbollsmeriter trots sina 24 år. 

25 ÅR: NAMNLISTOR FÖR DOMUSRESTAURANGEN

Namnlistorna och protesterna hjälpte! Det ser ut som om katrineholmarna får tillbaka sin Domusrestaurang fast i lite fräschare snitt. I hjärtat av det stora köpcentrumet ska den ligga och invigas i mars 1995.

10 ÅR: LIVLIGARE CENTRUM SKA TORGFÖRAS

Stortorget ska framöver bli folkets torg med aktiviteter, konserter och marknader.

– Vi har pratat om torget i så många år. Någonting behöver göras, det är ett önskemål från många, konstaterade Mattias Thim när han i går diskuterade de kommande förändringarna med bland andra kommunalrådet Göran Dahlström (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!