Nostalgi deluxe på Safiren – Rockholm bjöd på 100 procent ös

Det blev en kväll då både vänner och musiker återförenades med full decibel och många kramar. En magisk tidsresa som tog sitt avstamp i Lasse Johanssons bilder från rockens glansdagar i Katrineholm.

27 mars 2018 11:00

Arrangören Rocco Gustafsson konstaterade nöjt vid 22-tiden att Rockholm närmade sig målet 500 gäster.

– Det är sanslöst kul. Det här är som en stor klassträff och det är skitkul att träffa alla. Jag är jätteglad att det är så många yngre här också, sade han.

Det har varit lätt att locka artister till Rockholm-konceptet och en oväntad överraskning var att bandet Sator trillade in under kvällen.

– De spelade på ett event i Julita och var sugna på att komma.

Sussie Jansson och Anders Hansson från Stockholm tog sig till Rockholmskvällen för att träffa kompisar och återuppleva banden.

– Vi är gamla punkare båda två. Punken är inte död, den har bara åldrats och man orkar inte hoppa lika länge, garvade Sussie.

En av kvällens hemvändare var Maria Jansson Rosario var med och startade DuD på 80-talet. År hon minns med värme.

– Det var en fantastisk tid och vi hade vansinnigt roligt. Det är helt annorlunda i dag när ungdomar sitter framför en skärm. Det fanns bara kurser i elbas och akustisk gitarr så vi drog i gång en rockskola. Jag fick upp musikintresset under de här åren och jobbade 25 år som ljudtekniker, berättade hon.

Innan kvällen var till ända hade 570 gäster dykt upp och nästa fest blir 2020 då Rockholm firar 40 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson

Ämnen du kan följa