Nicklas Boman gäst hos symfoniorkestern

En lokal gitarrvirtuos samt dansare från "Let´s dance" står på scenen tillsammans med Katrineholms symfoniorkester som bjuder på ett varierat program för spelåret.

13 januari 2018 06:15

Hösten innebär nytt spelår för Katrineholms symfoniorkester, som har presenterat sitt generalprogram för 2018-2019.

Orkestern kommer som vanligt både att framföra musik på egen hand och välkomna gästsolister. Först ut bland gästerna i Tallåsaulan, den 29 september, blir Katrineholmssonen Nicklas Boman som har stora framgångar med sitt gitarrspel.

Just nu är han aktuell med en skivinspelning med Biggo Music band som han även turnerar med, han har turnerat med bandet Highlights som exempelvis spelade på Skansen i Stockholm nu i augusti, och han spelar med sin egen trio. I Tallåsaulan kommer det bland annat att bli jazziga toner.

Samma afton spelar symfoniorkestern även Haydns symfoni nr 92, "Pukslagssymfonin", som är en av Haydns mest spelade av de 108 symfonier som han skrev. Orkestern kommer också att framföra "Pastoralsviten" av Lars-Erik Larsson.

Den 24 november spelar Katrineholms symfoniorkester tillsammans med unge cellisten Filip Lundberg. Han är född in i en musikerfamilj och började spela sitt instrument redan som femåring. I Katrineholm bjuder han bland annat på Dvořáks cellokonsert.

Första konserten 2019 blir en wienerkonsert med gästsolister den 9 februari. Sångare från Musikhögskolan framför tillsammans med orkestern opera och wienermusik.

Och så välkomnar symfoniorkestern våren den 6 april med en önskekonsert som inte bara innehåller musik utan även dans. Enligt generalprogrammet kommer dansare från TV4:s "Let´s Dance" att medverka och programmet anpassas efter vad publiken har önskat i en önskelåda under tidigare konserter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Wising