Nästa steg i parken: nu byggs krogen ut

Nu tas nästa steg mot en folkets park i stadens park. Till sommaren byggs stjärnkocken Myllymäkis restaurang ut för att ta emot fler gäster, öka öppethållandet och - kanske – bjuda livemusik till maten.

5 mars 2019 17:00

I februari 2018 slog det ner som en bomb att Katrineholmsbördige stjärnkocken Tommy Myllymäki med kompanjoner skulle ta över och utveckla den före detta pizzerian i Stadsparken.

Det var det första steget i kommunens ambition om en året runt-öppen park för alla, oavsett plånbok.

Nu kommer nästa.

Till den 1 juli i år ska Parken restaurang & bar byggas till med utökad kapacitet.

– Det är jävligt spännande, sa kökmästaren Kristofer Winnerhed när nyheten presenterades på tisdagen.

– Ja, verkligen. Nu händer nåt nytt, sa kommundirektör Sari Eriksson.

Myllymäki själv var inte på plats. Men det var Björn Johansson, marknasdschef vid Katrineholms fastighets AB. Han bredde ut en ritning över bardisken.

– Hundratio kvadratmeter.

Så mycket mer yta ska byggas när uteserveringens pergola ersätts av ett orangeri, sammanbyggt med den nuvarande restaurangen. Tillbyggnaden glasas in mot både Tegnérvägen och parken, mot vilken glasdörrarna kan öppnas.

– Det blir som en del av uteserveringen sommartid – eller en uteservering inomhus om det inte blir en varm sommar som i fjol, sa Winnderhed.

– Och den blir uppvärmd. Så nu kan vi både förlänga sommarsäsongen och hålla öppet under vinterhalvåret, sa Päivi Lidman, Myllymäkis mor och kompanjon.

Med tillbyggnaden ska restaurangen kunna dubblera antalet gäster till upp emot ett hundratal. Den öppnar också för generösare öppettider också på kvällar och helger.

Ambitionen med orangeriet är att den ska fungera lite som en andra restaurang med eget kök men utan bordsservering och förhandsbokning. Det ska vara helt okej att bara slinka in för en kaffe, ett glas vin – eller, kanske, för att underhållas lite. Winnerhed:

– Vi hoppas kunna erbjuda något lite extra: kanske någon som spelar skivor eller livemusik. Det vore riktigt spännande att skapa något av en livescen utan att det kostar en massa pengar och utan att man ska behöva sätta sig och äta. Det verkar som att folk tror att man måste boka bord för att äta här. Så ska det inte vara.

Kommunen tar notan

Drygt tre miljoner kronor kommer det att kosta att bygga till restaurangen och utrusta den med en utomhusdisk.

Kommunen, som är fastighetsägare, har redan i årets budget avsatt pengarna, som täcks upp av restaurangens hyra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa