Misstänkta mordet i Eskilstuna var naturligt dödsfall: "Inga tecken på brott"

Strax efter lunch på tisdagen hävde åklagaren anhållandet mot den man som misstänkts för mord på sin fru i Eskilstuna helgen. Då hade polisen fått en första preliminär rapport från rättsläkaren: det fanns inga tecken på brott när kvinnans kropp hade undersökts.

6 april 2018 07:00

– Det rubriceras som ett naturligt dödsfall. Det fanns inga tecken på brott. Ingenting som tyder på att kvinnan har dött av "annans handaverkan", säger Lars Franzell på polisens enhet för grova brott i Eskilstuna.

Det var vid 21-tiden på lördagskvällen den gångna helgen som polisen larmades till en lägenhet i närheten av Årby. En man hade då själv ringt och larmat och när polisen kom till platsen fann man kvinnan död i lägenheten. Därefter anhölls mannen, misstänkt för mord.

Polisen var på måndagen försiktig med att uttala sig om utredningen och hänvisade till den kommande obduktionen innan någon skulle kunna säga mer om utredningen, hur kvinnan avlidit och mannens eventuella inblandning.

På tidsdagen kom alltså den första rapporten från rättsläkaren efter att obduktionen av kvinnans kropp hade genomförts. Och enligt Lars Franzell finns det alltså i denna rapport inga tecken på att någon annan person skulle ha varit inblandad i kvinnans död.

– Det handläggs nu som ett "vanligt" dödsfall, precis så som polisen utreder andra dödsfall, säger Lars Franzell.

Vet man varför kvinnan dog?

– Om jag skulle prata om något sådant skulle vara som att berätta vad som står i en människas sjukjournal. Det kan jag givetvis inte uttala mig om, poängterar Lars Franzell.

Den tidigare mordmisstänkte mannen är alltså inte längre misstänkt för något brott.

Klockan 13.20 på tisdagen hävde åklagare Henrik Olin, anhållandet som utfärdats på mannen och misstankarna mot honom avskrevs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg