En inspektion genomfördes i mottagningsköket 15 oktober och inspektörerna fann anledning till anmärkning på en punkt – en kall sås och salladsbuffén hade för höga temperaturer när de togs emot.
"Vid inspektionen mättes temperaturen vid mottagningen av en kall sås men även på salladsbuffén. Grönsakerna hade temperaturer mellan 12–14°C och den kalla såsen hade vid mottagningen 11°C. Beroende på åtgång och serveringskärlens storlek kan grönsakerna och tillhörande kalla såser stå i rumstemperatur eller på kylplatta under serveringen om det inte sker så länge att tillväxt kan ske. Det är svårt att garantera att tillväxt inte sker om temperaturen är för hög redan vid mottagandet och det är viktigt att kylkedjan hålls även vid transporterna" skriver inspektörerna.
Köket på Marmorbyns skola är ett mottagningskök där färdiglagad varm och kall mat tas emot från kommunens centralkök. Vid mottagning mäts temperaturen för att kontrollera att maten är tillräckligt varm respektive kall. Om maten har fel temperatur finns risk för bakterietillväxt och köket kan därmed inte garantera att maten är säker för eleverna, konstaterar inspektörerna. Enligt en uppgift som framkom vis inspektionen i Marmorbyn levereras ibland de kylda livsmedlen i för hög temperatur.
Mottagningsköket har nu ett uppföljningsbesök att vänta innan året är slut.