Här åker Oskar skridskor på vägen

Det var isbana på länsväg 591 genom Marmorbyn på tisdagseftermiddagen. Oskar Ejdvinsson snörade på sig skridskorna och tog sig en tur.

Oskar Ejdvinsson testade att åka skridskor på vägen genom Marmorbyn. "Jag har aldrig sett vägen så hal."

Oskar Ejdvinsson testade att åka skridskor på vägen genom Marmorbyn. "Jag har aldrig sett vägen så hal."

Foto: Oskar Ejdvinsson

Marmorbyn2019-12-04 16:29

Många har nog tänkt tanken att "här skulle det gå att åka skridskor" när extremhalkan slår till. Oskar Ejdvinsson från Marmorbyn gjorde slag i saken på tisdagseftermiddagen och åkte skridskor på vägen genom Marmorbyn. 

– Mamma och pappa kom hem från jobbet och sa att det var jättehalt på vägen och det såg ut som om det skulle kunna gå att åka med skridskor. Jag bestämde mig för att testa.

Familjens hund Vera, en Jack russeltik på 1,5 år, var inte sen att hänga på. Hockeyrören snörades på hemma vid huset som ligger intill vägen och turen kunde börja. 

– Det gick bättre än vad jag trodde, det var ren isbana. Jag åkte i ena spåret när det inte kom några bilar. När det kom trafik så klev jag ut på sidan. Några grannar stannade till och tyckte att det var roligt, säger Oskar Ejdvinsson.

Skridskoturen gick fram och tillbaka genom Marmorbyn där det är 50-sträcka. Vera hängde på i koppel.

– Jag har aldrig sett vägen så hal, det var helt sjukt. 

Oskar Ejdvinsson är van att åka skridskor efter många turer på sjön. Till vardags går han bygg- och anläggningsprogrammet i Katrineholm och åker buss till skolan. 

Under skridskoturen dokumenterade han lite med sin mobil. På filmen kan man se hur hela vägbredden blänker av ett tjockt islager och att det inte finns någon sand alls. 

– Men i dag är den sandad igen, berättar Oskar Ejdvinsson på onsdagseftermiddagen. 

16 busslinjer ställdes in på tisdagen på grund av det dåliga väglaget. 

Karta: Marmorbyn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!