Stipendieregn till Karin Flygare

Den lokala författaren får två stipendier. Karin Flygare som skrivit tre böcker får en resa och pengar för att fortsätta sitt skrivande. – För mig ger det här tid till skrivande, säger hon.

Malmköping2016-12-16 17:27

I måndags fick Karin Flygare beskedet att hon fått ett stipendium från Författarförbundet. Ett välkommet bidrag för socionomen som på senare dagar har börjat skriva böcker.

– Jag blev överlycklig när jag fick det. Min plan var redan tidigare att ta ledigt från mitt arbete som socionom de två första månaderna under nästa år och bara skriva. Nu kan den perioden bli ännu längre, säger Karin Flygare när hon sitter på ett café i Flen.

Stipendiet som hon fick var på 60 000 kronor.

– Det hjälper oerhört mycket. Det jag behöver för att skriva är tid. Stipendierna ger mig den tiden, säger hon.

Bara några månader tidigare hade hon fått besked om ett annat stipendium, det från Författarnas kopieringsfond. Bidraget där är i form av en resa till Aten.

– Författarförbundet har ett hus mitt i centrala Aten. Där kommer jag under två veckor bo och fortsätta mitt skrivande.

Karin Flygares första bok kom ut 2009 och den heter "Det är så konstigt nu förtiden". Den andra har titeln "Ingen riktig mamma" och den sista i ledet, som publicerades i början av året heter "Man kan liksom inte ångra sig".

– Alla böcker är relationsromaner och materialet är delvis hämtat från egna erfarenheter och sådant jag stött på genom mitt jobb som socionom. Sedan har det dramatiserats och tillkommit egna fantasier, säger Karin Flygare och fortsätter:

– Det handlar alla om vardagliga problem och frågor som de flesta kan relatera till.

Samtidigt som hon avslutade sin förra bok skrev hon på en fjärde parallellt. Stipendierna som hon nu fått kommer att gå till att arbeta med den.

– Nu har jag haft en liten paus med skrivandet av den. Men nu kommer jag ta upp den igen, läsa om och skriva om tills jag är nöjd, säger hon.

Boken hon håller på att skriva handlar om människor i skolmiljö.

– Den kommer att handla om människor som är i skolsfären. Lite kommer att utspela sig i närområdet och den kommer att bli spännande, säger Karin Flygare.

När är du färdig med den?

– Det vet man aldrig. Mina tidigare böcker har tagit flera år att få färdiga. Men jag hoppas på att den kan bli färdig till slutet av nästa sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om