Skrivarkurs för vanliga människor

Alla kan skriva, bara de får rätt verktyg. Det anser författaren Karin Flygare som håller i en skrivarverkstad i Malmköping på lördag.

Karin Flygare håller i en skrivarverkstad i Malmköping på lördag.

Karin Flygare håller i en skrivarverkstad i Malmköping på lördag.

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX /Ulla Montan.

Malmköping2019-10-03 06:01

Under hela oktober pågår en tävling i regi av Länsbildningsförbundet Sörmland som heter En bild en berättelse. Tävlingen går ut på att skriva en berättelse om en bild man själv valt ut. Vinnaren i tävlingen prisas med tusen kronor samt en plats på utställningen under Flens litteraturfestival i november. 

Varje torsdag i månaden arrangeras det kostnadsfria workshops på Amazon för de som behöver hjälp att få fart på skrivandet. Projektet tjuvstartade den 26 september och i dag är det dags för den andra workshopen. På lördag arrangeras det dessutom en gratis skrivarverkstad på biblioteket i Malmköping ledd av köpingens egen författare Karin Flygare.

– Jag håller i skrivkurser som pågår under några veckor eller längre tid. Det här är bara ett tillfälle så det blir lite av ett experiment, säger Karin Flygare.

Målet är, precis som med de workshops som hålls på Amazon, att locka fram skrivandet ur personer som inte tror sig kunna skriva.

– Det gäller att få igång fantasin och självförtroendet. Jag har varit med om många människor som tror att de är dåliga på att skriva men som när de kommer igång har skrivit jättefina berättelser, säger Karin Flygare som tror att lördagens experiment kommer mynna ut i fina gestaltningar av Malmköping med omnejd.

– Jag hoppas att det blir berättelser från bygden.

För att delta på skrivarverkstan måste man anmäla sig senast fredag förmiddag. Det kan man göra via Länsbildningsförbundet i Sörmlands hemsida Sörmland läser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!