Polisen hittade vapen i Malmköping efter tips

Polisen grep två personer i Malmköping på fredagskvällen, misstänkta för grovt vapenbrott.

Malmköping 25 november 2019 18:35

Vid 19.30-tiden i fredags fick polisen ett samtal från en person i Malmköping som från gatan hade sett någon i ett lägenhetsfönster som viftade med ett pistolliknande föremål. En polispatrull åkte till platsen och efter beslut om husrannsakan hittades två vapen i bostaden.

– Vapnen togs i beslag och ska genomgå en teknisk undersökning. De två personer som befann sig i bostaden – en man och en kvinna – greps misstänkta för grovt vapenbrott, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i region öst.

De två gripna personerna, som är i 40-50-årsåldern, anhölls vid midnatt av åklagare men släpptes under lördagsförmiddagen. De är fortsatt på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.

Det florerade rykten om att skott skulle ha avfyrats och att en person skadats. Det dementerar dock Peter Göransson som är kommissarie och gruppchef inom polisens utredningsenhet i Katrineholm.

– Det är ingenting som polisen känner till. Om någon hade avfyrat ett vapen och dessutom gjort mot någon annan hade det varit väldigt illa om den personen inte satt frihetsberövad i dag, säger Peter Göransson. 

Polisen insats, som enligt uppgift innefattade tungt beväpnad polis, fick många att reagera på sociala medier.

– Om någon ser ett vapen är det svart eller vitt för oss, vi måste utgå från att det är ett riktigt vapen. Initialt är det skarpt läge, säger Peter Göransson som dock inte känner till hur insatsen i fredags såg ut i detalj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa