Oseriösa hantverkare polisanmälda

Hantverkare som inte hade kontrakt försökte på tisdagen börja göra arbete på ett hus i Malmköping. När en man försökte avhysa dem blev han mycket otrevligt bemött. Händelsen är polisanmäld som ofredande.

Malmköping2016-07-20 19:58

Det var i tisdags som en Malmköpingsbo fick besök av hantverkare trots att personen inte hade beställt någon hjälp eller skrivit på något kontrakt. Hantverkarna reste stegar och skulle börja jobba på huset. En granne hörde vad som hände och grep då in eftersom hantverkarna pratade engelska och villaägaren inte kunde engelska.

– När jag sa åk härifrån blev jag kallad både det ena och det andra. De skulle backa på mig när jag fotade nummerskyltarna. Det var en olustig stämning. Nu vill jag varna andra, berättar mannen för tidningen.

Händelsen är polisanmäld. Polisen rubricerar fallet som ofredande.

– Det är ofredande det kan bli. Det handlar oftast om ordningsärende när de ställer upp sig där de inte får, säger Peter Göransson vid polisen i Katrineholm.

Han säger att det i nuläget inte finns några misstänkta och att det är svårt att utreda.

– Om personerna uppehåller sig i området mer får vi utreda om det påverkar ordningen eller om de begår brott, säger Peter Göransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om