Häktad för knarksmuggling nekar till brott

Amfetaminet kan ha stoppats in av vem som helst när bilen varit olåst, menar en Malmköpingsbo som misstänks för narkotikasmuggling.

En av tullens sökhundar vid Öresundsbron.

En av tullens sökhundar vid Öresundsbron.

Foto: Johan Nilsson / TT

Malmköping2019-11-10 14:19

Som Kuriren berättat tidigare har en Malmköpingsbo i 35-årsåldern häktats av Malmö tingsrätt som misstänkt för att ha smugglat narkotika.

Mannen och hans medmisstänkte, en yngre man som hör hemma i en annan del av landet, stoppades vid Öresundsbrons fäste i början av oktober.

Mannen nekar till att ha begått brott och har överklagat häktningsbeslutet till Hovrätten över Skåne och Blekinge.

Han har rest i en bil som han nyligen köpt, förklarar mannens advokat. "Han känner inte till något om det amfetamin som hittats i bilen och är chockad", skriver advokaten.

Under resan har mannen lämnat bilen olåst och då kan vem som helst ha lagt narkotika i bilen, hävdar han.

Hovrätten delar dock tingsrättens bedömning om att mannen är på sannolika skäl misstänkt för narkotikasmuggling. Om mannen försätts på fri fot befarar åklagare och domstolar att han försvårar brottsutredningen.

Vid den senaste omhäktningsförhandlingen har Malmö tingsrätt beslutat att han ska vara häktad med restriktioner till 15 november. Om åklagaren inte är klar med utredningen då måste mer tid begäras.

Analysen av den beslagtagna narkotikan kommer inte vara klar före 15 november, bedömer åklagaren.

Dessutom väntar åklagaren på en översättning av innehållet i de båda misstänkta männens telefoner. Därefter ska förhör hållas med de misstänkta personerna, utifrån vad som framkommer av telefontömningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!