En vandring för ett tryggare Malmköping

I måndags genomfördes en trygghetsvandring i Malmköping. Under promenaden noterades flera saker som kan öka tryggheten på orten.

Jack Rydberg är ordförande i Malmabygdens byaråd och en av de som i måndags gick trygghetsvandring genom Malmköping.

Jack Rydberg är ordförande i Malmabygdens byaråd och en av de som i måndags gick trygghetsvandring genom Malmköping.

Foto: Maria Lundin Osvalds/privat

Malmköping2019-11-13 18:31

Totalt 25 personer gick vandringen genom Malmköping på måndagskvällen. Med var bland annat representanter från polisen, Flens kommun, Flens kommunfastigheter AB och Malmabygdens byaråd.

– Det var en jättebra vandring, jag hade samlat ihop ungefär 25 personer, pensionärer och medelålders dessutom träffade vi ungdomar på fritidsgården på slutet och pratade med dem. Det här är den tredje vandringen på tio år och det blir bättre varje gång, säger Jack Rydberg, ordförande i byarådet.

Trygghetsvandringar genomförs sedan början på 2000-talet på flera håll i Flens kommun. Senast det gjordes i Malmköping var 2015, då gick turen längs den övre delen av köpingen. I måndags låg fokus på den nedre delen, längs bland annat Ringvägen och Malmagatan. Men även skolområdet gicks igenom.

– Det handlar framför allt om belysning, starka lampor som slås på när någon rörs sig i området, säger Jack Rydberg och tar lastkajen vid Malmaskolans matsal som ett exempel på en av flera platser som behöver ljusas upp på skolområdet.

Även hembygdsgården besöktes, en av flera platser i Malmköping där det har förekommit en del skadegörelse den senaste tiden. 

– Fritidsgården har haft en workshop där ungdomarna fått tycka till om det som händer på orten och vi gick dit på slutet och pratade om vad vi gör och vilken nytta det gör. Det blev en riktig fullträff och det känns som att alla är på tårna och samarbetar i det här, säger Jack Rydberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!