Martin Wande bor på gården Lundby i Dunker utanför Malmköping med sin fru Nina och tillsammans driver de Idéfarmen. Martin Wande är frilansande illustratör, uppfinnare och författare.
– Jag har en hel pärm med idéer som bara har blivit tjockare och tjockare, säger Martin Wande som har en idé som har fått mer uppmärksamhet än alla andra.
Redan i slutet på 90-talet började, en då 20-årig, Martin Wande fundera på om en korv inte skulle kunna vara trekantig lika gärna som rund. Tanken stannade vid just en tanke, men flera år senare under ett barnkalas som idén kom över honom igen.
– Det var kaos och korvarna blev brända, då kom jag på den där trekantiga korven igen och fattade vad den ska vara bra för. Hela poängen är att den ska vara lätt att grilla i stora mängder.
– Sedan upptäckte vi att den får en helt plan yta vilket gör att man kan ha mer än dubbelt så mycket topping på. Den ligger också perfekt i korvbrödet så den klyver inte brödet.
Det var inledningen på en tid i ramljuset för den trekantiga korven. Martin Wande slog nämligen igenom med sin skapelse för den breda publiken han deltog i TV4:s program Uppfinnarna 2012. I programmet blev den udda korven snabbt en publikfavorit och Martin Wande avancerade till semifinal i tävlingen. Därefter blev det dock tyst kring korven.
– Jag hade noll erfarenheter och kontakter i branschen, det har jag byggt på mig efter vägen. Jag har varit på gång med produktion tidigare vid flera tillfällen men har varje gång stupat på någonting.
På lördag var det tänkt att den trekantiga korven skulle göra världspremiär för allmänheten under Korv- och brödfestivalen.
– Det är köttbutiken i Stallarholmen som har tagit sig an det här och hjälper mig. Jag hoppas det kommer mycket folk och att vi säljer slut på lagret.
Men efter intervjun kom regeringens beslut om att ställa in alla större evenemang med anledning av Coronaviruset. Korv- och brödfestivalen ställs således in.
– Jag hade en föraning, men hoppades på det bästa. Nu har jag en hel del trekantig korv och jag kommer inte kunna äta alla själva, säger Martin Wande som är öppen för förslag vad han ska göra med sin produktion.
Det här är den första produktionen av den nydanande korven med allt vad det innebär.
– Den uppfyller kraven och är trekantig, men det behövs slipas på och det hoppas jag kunna göra fram till grillsäsongen.