Lytterstabrygga blir kvar efter tvist

Kommunen polisanmäldes av John Olsson efter en schism uppstått i början av sommaren. Två månader senare verkar läget ha lugnat sig och det finns förhoppningar om ett beslut som kan gynna båda parter.

16 februari 2018 07:00

Det var i juni som Katrineholms-Kuriren skrev om tvisten mellan John Ohlsson och Vingåkers kommun. Kommunen hade hotat med vite på 240 000 om John Ohlsson inte flyttade eller rev sitt badland vid Tisnaren. John Ohlsson svarade med att anmäla kommunen för att ha byggt en brygga på hans mark.

Nu två månader senare har John Ohlsson och byggnadsinspektör Tony Ljungberg träffats och diskuterat saken och båda verkar nöjda med hur läget ser ut.

– Vi träffades två veckor efter att artikeln skrevs och diskussionen gick bra. Vi har inget skriftligt på det än men vi har sagt att jag får ha kvar bastun om de får ha kvar bryggan, säger John Ohlsson.

John Olssons har aldrig sett det som ett problem att bryggan ligger på hans mark, utan vill att det ska vara samma premisser för kommunen.

– Jag badar också på Lytterstabadet och tycker bara att det är roligt att det finns, men enligt lagen är vi lika. Jag sa under vårt möte att jag inte vill ha något krångel, jag vill bara ha det som det var förut och vi har pratat om att byta udden mot badmarken så vi båda blir nöjda, säger John Ohlsson.

Tony Ljungberg säger även han att mötet gått bra, men han vill inte kommentera det som John Olsson berättar att de kommit överens om i mötet.

– Vi har inte tagit några beslut än, det är fortfarande endast diskussioner. Jag har lämnat ett förslag som jag inte vill gå ut med av respekt för alla inblandade, men jag har goda förhoppningar, säger Tony Ljungberg.

Tony Ljungberg meddelar även att samtalet kommer att vara klar fram till hösten och att beslutet förhoppningsvis kommer att gynna badet.

– Målet är att utveckla Lytterstabadet till ett bra badställe för alla, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Vilma Hedlund

Ämnen du kan följa