Lokala vyer i ny fotoutställning

På lördagen invigs fotoutställningen Sommarmagi på Sultans konditori i Vingåker. Bakom verken finns en lokal förmåga.

1 augusti 2019 18:34

Till helgen kan Vingåkersborna avnjuta kaffe och kaka till sörmländska vyer. Bakom verken står 24-åriga Amanda Ramstedt som arbetar som fotograf, 3D-grafiker och webbdesigner. I utställningen kommer hon visa både vanliga fotografier och 3D-bilder med temat sörmländska landskap.

Inspiration till bilderna hittar hon framförallt i naturen. Många vingåkersbor kommer säkert känna igen sig i bilderna, tror hon. Naturen har länge varit ett återkommande inslag i hennes verk som ofta karaktäriseras av ljusa motiv och hon berättar att hon i regel vill förmedla positiva känslor. 3D-bilderna skapar hon i datorn. De har ett annat djup än de vanliga fotografierna enligt henne själv.

Nervositeten börjar göra sig känd, men än så länge är Amanda Ramstedt mer glad och förväntansfull än något annat. I höstas tilldelades hon ett stipendie av Vingåkers kommun för sina bilder.

– Det känns ärofyllt både att ha fått stipendiet och ställa ut. Det känns som att jag nått ett stort mål, säger hon.

När hon ska berätta om hur hon fastnade för fotografi tvekar hon för en stund, hur gick det till egentligen?

– Jag har alltid skapat och nästan alltid fotat. Jag tror att jag var sju när jag fick min första kamera, berättar hon. Den som vill veta mer kan träffa henne under vernissagen.

Utställningen visas under hela augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emmilie Haglund