Lokal byggjätte får bygga ishallen

Nu står det klart vilken aktör som ska få bygga den nya ishallen på Backavallen. Det lokala företaget Tegelstaden bygg får förtroendet.

Nästa vinter kan bandymatcherna spelas under tak om allt går som planerat.

Nästa vinter kan bandymatcherna spelas under tak om allt går som planerat.

Foto: Hilda Djupenström (Arkiv)

Katrineholms kommun2019-10-08 19:09

Katrineholms kommun och Tegelstaden bygg tecknade i fredags ett samverkansavtal för den nya ishallen som ska ersätta bandyplanen på Backavallen.

– Vi har skrivit ett avtal för planering, projektering och kalkylering, säger projektledaren Håkan Stenström på samhällsbyggnadsförvaltningen. 

Upphandlingen gjordes genom så kallad partnering där anbuden poängsätts efter förutbestämda kriterier. Totalt inkom tre anbud som alla hade liknande poäng. Tegelstaden vann upphandlingen då deras vinstpåslag var lägre. 

– Nu ska vi komma överens med entreprenören om hur hallen ska byggas och vad det får kosta, säger Håkan Stenström.

Byggnaden ska täcka en fullstor bandyplan och rymma läktare för cirka 1 700 åskådare. Markarbetena ingår i avtalet medan omklädningsrum, kylanläggning och personalutrymmen inte finns med i det här skedet. Bygget drar igång efter vintersäsongen för att vara färdigt inför vintern 2020/2021. 

– Det känns alltid kul att få förtroende. Det känns speciellt att få bygga en bandyhall i en gammal bandystad, säger entreprenören Mats Tegelstaden.

Företaget har tidigare byggt ishallen i Katrineholm, men aldrig byggt någon hall i samma storlek som den nya arenan. De ska inspireras av andra bandyhallar. 

– Vi kan ge förslag på byggnadens utförande. Man får försöka hitta kostnadseffektiva lösningar, säger Mats Tegelstaden.

I och med den nya hallen försvinner möjligheten att åka skridskor utomhus på Backavallen. Den lilla isbanan och uterinken tas bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!