Dukat för folkfest – dags för storloppis i Läppe

Den årliga loppis- och kuriosarundan förväntas göra succé i år igen.

I år kommer det att finnas extra många leksaker att fynda. Eva Rundqvist har hört rykten om att någon kommer sälja sin stora studsmatta.

I år kommer det att finnas extra många leksaker att fynda. Eva Rundqvist har hört rykten om att någon kommer sälja sin stora studsmatta.

Foto:

Läppe2019-07-23 17:44

Loppis- och kuriosarundan i Läppe har blivit lite av en tradition. Till helgen är det åter dags för de lokala krafterna att fälla upp borden, packa marknadsgodiset och damma av de gamla loppis-pryttlarna för sommarens runda.

Hela femtio försäljare kommer att finnas på plats, däribland Eva Rundqvist som inte bara arrangerat rundan, utan finns också med bland försäljarna. I år kommer hon att sälja hemmagjord aroniamarmelad.

– Vi brukar ha besökare från hela Sörmland, ibland har de rest än mer långväga, berättar hon stolt.

Rundan som beskrivs som en folkfest sträcker sig ända från Oskarsborg i öst till Dimbo i väst. Det är hård åtgång på platserna när många vill vara med. Eva Rundqvist har till och med fått in förfrågningar från Katrineholm, men försäljningsplatserna på rundan är i första hand till för Läppebor, säger Rundqvist

Den som blir trött i fötterna av den långa promenaden kommer att kunna slå sig ned i någon av de trädgårdar som öppnas upp för försäljning av hembakta läckerheter, varmkorv och glass. Nytt för i år är att borden vid hamnen flyttas in mot kärnan av samhället. Det kommer också finnas mer leksaker än vanligt.

– Många behöver rensa ur sina förråd och källare, det är nog en hel del makar och makor som blir väldigt glada när det rensas ur, fortsätter Rundqvist.

Eftersom Eva Rundqvist oftast står bakom försäljningsbordet har hon inte gjort några större kap, men hon vet många andra som fyndat rejält.

– Man pratar inte gärna om sina eller andras fynd, det är lite känsligt när man bor där man handlar, säger hon och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om