KFAB ska planera för nytt trygghetsboende

KFAB börjar nu planera för det nya trygghetsboendet vid Igelkotten. Det nya femvåningshuset kommer att rymma sex lägenheter på varje våningsplan.

21 mars 2019 09:30

Katrineholms fastighetsbolags styrelse beslutade vid sitt styrelsemöte i onsdags kväll att ge vd:n i uppdrag att förbereda för ett nytt trygghetsboende i korsningen Linnévägen/Drottninggatan.

På varje våningsplan ska det finnas fem tvåor på 62 kvadratmeter. Dessa lägenheter kommer att ha badrum och kök anpassade för ett tryggt boende, skriver KFAB i ett pressmeddelande. Den sjätte lägenheten på varje våningsplan kommer att vara en 1,5-rumslägenhet på 45-50 kvadratmeter.

Projekteringen kommer att pågå under våren och sommaren och förhoppningen är att kunna upphandla med en entreprenör under hösten.

Tanken med det nya trygghetsboendet är att de boende ska kunna gå över till Igelkotten för att äta och umgås med bekanta.

– Äldre måste kunna hitta trygga boenden med närhet till aktivitet och gemensamhet i Katrineholm. Att vi nu kan ta nästa steg och påbörja projekteringen är väldigt viktigt, säger Fredrik Olovsson (S) styrelseordförande i KFAB.

Det kommer att bli en åldersgräns i det nya huset. Hyresgästernas lägsta ålder är dock inte bestämd ännu.

Planerna på ett nytt trygghetsboende presenterades av vård- och omsorgsnämndens ordförande Ulrica Truedsson (S) och Socialdemokraternas ordförande i Katrineholm, Fredrik Olovsson i maj i fjol.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Bergius

Ämnen du kan följa