I kväll serverar Mariakyrkan våfflor med hemlagad sylt och grädde. Dagny Elsving är en av de som jobbar ideellt för Mariakyrkan och har hand om kvällens gräddning tillsammans med några andra. Serveringen har pågått tidigare år och då har det varit väldigt populärt, berättar hon. Nu hoppas hon att vädergudarna kan ge bra väder.
– Om det blir bra väder brukar vi även stå ute och grädda våfflor, men för att vi ska hinna med har vi ett våffeljärn inne också, säger hon.
Våffelserveringen ser hon som ett sätt att träffa trevliga människor och tycker det är roligt att den har blivit så uppskattad.
– Vi ska försöka servera så bra som möjligt. Eftersom folk springer KK-joggen förbi här brukar det vara många som vill äta och samtidigt titta på när loppet pågår.
Idén om våffelservering föddes för flera år sedan av några involverade i Mariakyrkan. Även om det kan bli en del väntetider, räknar Dagny Elsving med att alla som vill ska kunna köpa sig en våffla.
– Det är vår egen idé och det brukar vara intensivt hela kvällen. Men eftersom vi har många järn brukar det flyta på bra. Vi har förberett många liter smet, men vi kommer inte stå utan smet om det tar slut. Vi ska se till att det räcker för alla, säger hon.