Unga män döms för misshandel med golfklubba

Två katrineholmare döms efter att ha misshandlat en man med golfklubba under en fest.

Två katrineholmare döms efter att ha misshandlat en man med golfklubba under en fest.

Två katrineholmare döms efter att ha misshandlat en man med golfklubba under en fest.

Foto: TT

Katrineholms kommun2019-09-26 12:31

Händelsen utspelade sig dagen före julafton 2017. De två katrineholmarna, då 18 respektive 19 år gamla, åkte tillsammans med den enes flickvän och några andra till en ort i Hallsbergs kommun för att gå på fest hemma hos en man som de inte kände. De hade dock gemensamma bekanta. 

Festen började lugnt, men efter ett tag blev det bråk. Flickvännen anklagade värden för att behandla sin hund illa. Värden själv säger att han blev arg på kvinnan för att hon gått ut med hunden men kommit tillbaka utan den. Båda de nu dömda männen gick emellan i bråket och värden tog då fram en golfklubba. Denna hamnade dock i händerna på de båda Katrineholmsmännen efter att en av dem fällt värden till marken. Enligt ett vittne har de båda männen turats om att slå festvärden med golfklubban medan denne låg ner. Baserat på offrets skador, har han blivit slagen både på kroppen och i huvudet.

Örebro tingsrätt dömer nu männen för grov misshandel, vilket normalt sett innebär fängelsestraff på minst 18 månader. Straffen reduceras dock på grund av männens låga ålder samt att det gått lång tid sedan brottet begicks.

Den yngre mannen är dömd flera gånger tidigare, bland annat för misshandel. Numera lever han under ordnade former och tingsrätten bedömer att skyddstillsyn med 160 timmars samhällstjänst är en lämplig påföljd. 

Den andre mannen har också dömts tidigare och har problem med alkohol och droger. Hans straff bestäms till två månaders fängelse samt skyddstillsyn.

De båda männen ska tillsammans betala skadestånd till offret på 20 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!