Stort intresse för nya bostäder i centrum

Än så länge kan spekulanterna bara se en djup grop. Men intresset är ändå stort för de nya lägenheterna i Pionenhuset.

Byggprocessen går som planerat enligt Jackie Vu på Tegelstaden bygg.

Byggprocessen går som planerat enligt Jackie Vu på Tegelstaden bygg.

Foto: Stina Järperud

Katrineholms kommun2019-12-03 10:50

En gigantisk lyftkran visar vägen till centrumkärnans nya bostadshus i kvarteret Pionen. Här bygger Tegelstaden bygg 50 lägenheter med inflyttning sommaren 2021. När Andreas Malmsten, mäklare på Svensk fastighetsförmedling, inledde försäljningen i förra veckan, hade han redan fått en lång lista med intressenter av byggföretaget. 

– Intresset är stort och jag hanterar intresseanmälningarna i turordning. En del har önskemål om speciella lägenheter och de får möjlighet att bestämma sig när de har sett ritningar och den ekonomiska kalkylen, säger Andreas Malmsten.

Han uppskattar att ungefär hälften av de 23 bostadsrätterna redan har en köpare. Resterande 27 lägenheter är hyresrätter. Huset har sex våningsplan för boende samt ytterligare två våningsplan för bilar.

Byggnaden kommer att bli hästskoformad, ha fyra trappuppgångar och en liten innergård. Delen närmast Köpmangatan blir hyresrätter och den andra delen, mot Fabriksgatan vid Godsmagasinet, blir bostadsrätter.

– Standarden är samma i alla lägenheter. Men i bostadsrätterna finns det möjlighet för köparen att skräddarsy och göra tillval, säger Jackie Vu, fastighetschef på Tegelstaden.

Lägenheterna är två-, tre- och fyrarummare med en yta på 45,8 till 150,7 kvadratmeter med en prislapp från dryga miljonen och upp till 3,3 miljoner kronor. Den största lägenheten är en exklusiv takvåning.

– Vi hade flera intresserade och den är redan bokad. Det blir en unik och fin bostad, säger Jackie Vu.

Huset kommer att ha sex våningar med bostäder samt två plan för parkeringar.
Huset kommer att ha sex våningar med bostäder samt två plan för parkeringar.
Karta: Pionen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!