Skogsstyrelsen lämnar lokalkontoret

Skogsstyrelsen vill ha någon att dela lokal med. Myndighetens nuvarande kontor i Katrineholm har blivit för stort.

Lokalerna på Köpmangatan är för stora för Skogsstyrelsen efter pensionsavgångar.

Lokalerna på Köpmangatan är för stora för Skogsstyrelsen efter pensionsavgångar.

Foto: Ulrica Andersson

Katrineholms kommun2019-09-26 20:07

Skogsstyrelsens distrikt Sörmland-Örebro består i dag av fyra lokalkontor, varav ett i Katrineholm och ett i Nyköping för Sörmlands del.

Kontoret i Katrineholm tappar två tjänster i och med pensionsavgångar. Lokalen på Köpmangatan har blivit för stor och hyresavtalet har sagts upp till 30 juni 2020.

Nu letar Skogsstyrelsen efter en möjlighet att dela lokaler med någon annan myndighet.

– Vi har inte så väldigt stor personalstyrka. I Katrineholm har vi alldeles för stora lokaler, säger distriktschefen Anna-Lena Lindström.

Som det ser ut nu kommer ingen nyrekrytering göras efter pensionsavgångarna, enligt henne.

En av de två kvarvarande medarbetarna arbetar för myndigheten nationellt, men sitter kvar i Katrineholm. För den andra medarbetaren, som arbetar för distriktet, är placeringen inte klar.

Samma verksamhet kommer finnas kvar inom distriktet, oberoende var medarbetarna är placerade. Omgörningarna ska enligt Anna-Lena Lindström inte påverka myndighetens målgrupper.

– Man kommer inte ha ett kontor som man besöker. Men vi har väldigt lite besök, de flesta kontakter sker via telefon eller möten ute i skogen.

Myndigheten ska se till att skogspolitiken efterlevs. Dels utför de tillsyn, dels har de en rådgivande funktion.

– Vi gör inventeringar för att samla in statistik om hur det ser ut i våra skogar. Vi bildar en del formella skydd och ger statligt stöd. Vi har även uppdragsverksamhet, säger Anna-Lena Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!