Rättegång om mordförsök uppskjuten

Efter mordförsöket på Norr i Katrineholm i augusti har rättegången nu blivit uppskjuten.

Katrineholms kommun 23 november 2019 10:52

Egentligen skulle rättegången efter mordförsöket på Norr i Katrineholm ha inletts i fredags i förra veckan. Men efter att försvararen begärt fler utredningsåtgärder har huvudförhandlingen skjutits upp. Tidningen har redan skrivit om den vallning på brottsplatsen på Tingshusgatan, som försvaret också begärt, men den här gången handlade det om tillhygget, som enligt polisutredningen är en kökskniv från Ikea. 

– Försvaret vill att vi ska spåra om någon av de åtalade köpt en sådan kniv, säger assistentåklagare Lukas Tigerstrand, som har hand om ärendet. 

Förutom att kontrollera kontoutdrag från banker har polisen också begärt uppgifter från 40 olika privata låneinstitut, för att se om någon åtalad haft konto kopplat till ett lån där, där man kunnat se att inköp har gjorts på möbeljätten från Älmhult. 

– Vi har inte hittat något än så länge, inga inköp alls på Ikea. Vi har kollat kontoutdrag från 2015 och framåt för samtliga tilltalade, säger Lukas Tigerstrand. 

Det var den 4 augusti som polisen kallades till Norr, där två personer, en man i 50-årsåldern och hans son i 20-årsåldern, enligt utredningen blivit attackerade av tre andra, en 21-åring, hans 22-årige bror och en kamrat i 25-årsåldern. 21-åringen har i förhör hävdat, att det var sonen i 20-årsåldern som hade kniven, och det är med anledning av de uppgifterna som kontoutdragen kontrolleras. 

Något nytt rättegångsdatum är ännu inte satt, men det ska bestämmas i nästa vecka, uppger Lukas Tigerstrand. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa