Person skottskadad – förd till sjukhus

Klockan 21 fick polisen in ett flertal samtal om smällar i Katrineholm. Under en större polisinsats hittades en skottskadad person.

Katrineholms kommun 4 december 2019 22:15

Polisen skickade i samband med smällarna ett flertal patruller till ett område på norr i Katrineholm och det var i samband med det som polisen kunde hitta den skottskadade personen. Polisen har i samband med händelsen upprättat en anmälan gällande försök till mord alternativt försök till dråp.

Monica Bergström, polisens presstalesperson i region Öst, känner inte till exakt var händelsen ska ha skett i Katrineholm eller hur pass stor yta som spärrats av. 

– Det jag vet är att det pågår ett intensivt arbete på platsen för att samla in uppgifter om händelsen och jag kan inte säga så mycket mer, säger hon. 

Hur ser skadeläget ut för personen? 

– Personen har förts till sjukhus, hur pass allvarlig skadan är vet jag inte, säger hon. 

Polisens presstalesperson vill heller inte gå ut med några ytterligare uppgifter gällande mannen eller vad som kan ha lett fram till händelsen. 

Vet ni hur många smällar som har hörts?

– Det är lite olika uppgifter från de vittnen som har hört av sig men vi vill inte gå ut med för detaljerade uppgifter i och med att vi söker vittnen till händelsen, säger Monica Bergström. 

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen eller andra som har gjort iakttagelser av personer eller fordon i området vid den aktuella tiden. Har man iakttagelser så bör man kontakta polisen på 114 14. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa