På plats fanns bland andra katrineholmarna Roger Karlsson och makan Susann Hagströms med sin Chevrolet two-ten från 1954.
– Den är helt i originalskick och det var en ingenjör i Malmö som köpte den 1954. Till och med försäljningsbroschyren från 50-talet låg kvar i bilen när vi köpte den. På den tiden var det här en bruksbil och Chevorna gick som taxi i Stockholm. Jag och Roger åkte amerikanare när vi var unga och det är en känsla som aldrig går över, berättar Susann Hagström.
Motordagens arrangör Johnny Persson på Valla sandblästring är såväl en hängiven motorentusiast som industrikonstnär. – Jag började med evenemanget för sju år sedan för att bevara motorkulturen. Det är samma skaparkraft oavsett om man målar en tavla eller bygger en moped. Alla som kommer hit har något att prata om och jag gillar blandningen av fordon och folk, berättade han.
Under dagen målade tre av Johnnys vänner surfingbrädor som auktionerades ut till högstbjudande. Tillsammans med överskottet från kaffe- och matserveringen skänktes intäkterna.
– Jag brukar stötta kvinno- och tjejjouren Miranda och föreningen Tilia som hjälper unga som lider av psykisk ohälsa. Jag gillar det de gör, det är alldeles för många unga som mår dåligt, sade Johnny Persson.
Utanför industrilokalen stod en riktig raritet parkerad, Magnus Strömbergs "Flying Fiona", en Fiat racer från 20-talet.
– Den är mer konstverk än fordon och jag är helt besatt av den här bilen. Fiat gjorde riktiga värstingbilar på 20- och 30-talet och "Fionas" ram är från 1928. När jag väl är klar med bygget och bilen är besiktigad kommer inte min fru att se mig på två veckor. Jag kommer bara att köra runt, runt med den i kvarteret, skrattade han.
Den som stillat sitt lystmäte av motorhistoria kunde besöka Anna Lindbergs konstutställning utmed en tegelvägg. Hennes och Johnny Perssons vägar korsades på Instagram och konstverken skapade Lindberg speciellt för lördagens evenemang. Anna Lindberg är yrkesverksam konstnär i Stockholm och motiven på utställningen inspirerades av fornnordiska och afrikanska mönster i kobination med grafik.
– Det här är en helt ny arena för mig, men jag blev så inspirerad av den här platsen och Johnnys konst. När jag skulle hit fick ja veta att min farfarsfar Berndt Lindberg, som också målade, var från Katrineholm så jag har passat på att besöka hans grav, berättade hon.