Maskerade poliser övade i centrala stan

På onsdagen genomfördes en polisövning. När mörkret hade fallit syntes flera maskerade personer i olika fönster på Gröna kulle.

Katrineholms kommun 13 november 2019 18:59

Under onsdagseftermiddagen sågs ett antal figuranter röra sig i området runt Gröna kulle i väntan på att polisövningen skulle dra i gång. Två av dem, som tidningen pratade med, berättade att de till vardags arbetar som poliser i Stockholm. Däremot fick de inte berätta något om den övning som de skulle delta i. Även på Fredsgatan befann sig poliser, men då på ett tak.

Några timmar senare, mellan 17 och 18, syntes hur två män med mörka kläder hoppade ut ur en skåpbil vid nämndhuset och bar på stora väskor. De försvann blixtsnabbt från platsen. 

En kort stund senare uppmärksammade vår reporter hur flera maskerade personer vistades i två olika fönster på övervåningen till Gröna kulle. Precis innan hade en grupp människor stannat på en gångväg i närheten och berättat att de sett en maskerad man i en buske. 

Efter ytterligare en kort stund blev det mörkt på övervåningen och åtminstone tre personer kom ut genom entrén för att sedan hoppa in i vad som såg ut att vara en civil polisbuss. Den åkte Djulögatan ned och körde in i polishusets garage. 

Monica Bergström, polisens presstalesperson i region Öst, bekräftar att folk har ringt in till dem och berättat att de sett maskerade personer.  

– Det enda jag kan säga är att vi har haft en övning och att folk har ringt in till oss, men att vi då har berättat att det har rört sig om just en övning. Polisen övar hela tiden på olika scenarier. Det kan vara allt från hundträning till att utbilda och fortbilda poliser, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa