Man häktad efter flera misstänkta brott

En man i 20-årsåldern häktas, misstänkt för sammanlagt sju brott

Mannen begärdes häktad under fredagen.

Mannen begärdes häktad under fredagen.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Katrineholms kommun2019-09-27 20:54

En man i 20-årsåldern misstänks för fem fall av misshandel, ett försök till utpressning, samt ett fall av skadegörelse. Mannen är bosatt i ett mindre samhälle i kommunen, men brotten misstänks enligt stämningsansökan ha skett på en adress i centrala Katrineholm de senaste dagarna. 

Bland annat ska mannen ha tagit tag i sin mamma, på ett sätt som betraktas som misshandel. Övriga utsatta för misshandeln ska också vara familjemedlemmar. 

– Det är ett familjedrama. Det är fler släktingar än mamman som jag påstår är utsatta, säger åklagare My Lindholm som har hand om ärendet. 

Den första misshandeln mannen misstänks för ska ha skett den 23 september, den andra dagen därpå och därefter tre fall av misshandel i onsdags. Skadegörelsen ska också ha skett i onsdags. 

– Det handlar om en brevlåda, som jag hävdar att han skadat med flit, säger My Lindholm. 

I övrigt är åklagaren ganska förtegen, eftersom det finns vittnen som ännu inte hörts. 

Mannen greps i onsdags vid 18-tiden och anhölls samma kväll. Åklagaren skrev i häktningsframställan att det finns risk att mannen fortsätter med brottslig verksamhet, alternativt skaffar undan bevis, och tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade mannen. Han ska nu sitta häktad i två veckor, då han antingen ska släppas på fri fot eller åtalas för brotten. Han är tidigare känd av polisen för en del mindre brott, men dömdes också för några år sedan till ungdomsvård för våldtäkt. Vid det tillfället hade han ännu inte fyllt 16 år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!