Man åtalas för misstänkt våldtäkt

En man i 50-årsåldern åtalas nu för försök till våldtäkt, ute på gatan i Katrineholm.

Mannen åtalas vid Nyköpings tingsrätt.

Mannen åtalas vid Nyköpings tingsrätt.

Foto: Jens Alvin

Katrineholms kommun2019-09-25 16:02

Det var vid 03-tiden under natten mot den 10 augusti, som mannen, som är i 50-årsåldern, enligt stämningsansökan "med kraft" ska ha tagit tag i en kvinna bakifrån och dragit ned henne i en häck. Händelsen inträffade på Fredsgatan i centrala Katrineholm. När båda låg på marken ska mannen ha hållit fast kvinnan och  försökt pussa henne, samt dra upp hennes kjol. Hans byxor ska ha varit delvis neddragna under tiden. Kvinnan orsakades enligt åtalet smärta, ömhet och rivmärken.

Våldtäktsförsöket avbröts dels av att kvinnan ropade på hjälp och försökte slå bort mannen, men också av att en förbipasserande man hörde henne ropa och kom till platsen.

­– Mannen ingrep och hjälpte kvinnan. Den misstänkte försvann men kom tillbaka av sig själv, men jag vet inte om de höll fast honom eller hur det var. Man uppmanade honom att vara kvar, men polisen kom också väldigt fort, säger åklagare My Lindholm, som har hand om ärendet. 

Den misstänkte anhölls samma natt som våldtäktsförsöket ägde rum och häktades den 13 augusti. Han har suttit häktad sedan dess. Han har tidigare straffats för narkotikainnehav. Förutom mannen som hjälpte kvinnan är två andra vittnen kallade. 

My Lindholm vet ännu inte vilket straff hon kommer att yrka på, men begär att mannen ska utvisas efter avtjänat straff. 

– Det är ändå ett försök till överfallsvåldtäkt, med rätt klassiskt tillvägagångssätt. 

Det misstänkta våldtäktsförsöket skedde vid 03-tiden på natten på Fredsgatan i Katrineholm.
Det misstänkta våldtäktsförsöket skedde vid 03-tiden på natten på Fredsgatan i Katrineholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!