Kommunen rekryterar nya chefer

Katrineholms kommun organiserar om och söker nu en ekonomi- och en kommunikationschef.

Kommunledningen i Katrineholm ska få två nya chefer.

Kommunledningen i Katrineholm ska få två nya chefer.

Foto: Arkiv

Katrineholms kommun2019-11-02 10:04

Två nya chefer ska rekryteras till Katrineholms kommun. Men nyrekryteringarna innebär varken att de som i dag innehar tjänsterna som ekonomi- respektive kommunikationschef slutar eller att det totala antalet chefer blir fler.

Det förklarar kommundirektör Sari Eriksson.

– Det är en omorganisation som är anledningen till rekryteringarna, förklarar hon. 

I dag är Susanne Sandlund både personal- och ekonomichef. Andreas Peterzén är it- och kommunikationschef.

I den nya organisationen behåller Susanne Sandlund tjänsten som personalchef. Hon blir därutöver biträdande kommundirektör. Det är en ny roll i kommunens organisation. Den biträdande kommundirektören ska enligt Sari Eriksson framför allt arbeta med samordning mellan de förvaltningar som lyder under kommunstyrelsen, det vill säga kommunledningsförvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Kommunikatörerna ska samlas i en ny, central organisation under en ny chef.

– Det är något som kommunikatörerna själva har velat, säger Sari Eriksson.

I dag jobbar kommunikatörerna på olika förvaltningar. Även i framtiden ska det finnas kommunikatörer med huvudansvar för en viss förvaltning, men alla ska alltså jobba i en gemensam organisation.

Att två nya chefer anställs innebär dock inte att det totala antalet chefer i kommunledningen blir större. Anledningen är att en vakant tjänst som HR-chef inte kommer att tillsättas. Dessutom försvinner tjänsten som redovisningschef när den som i dag har det jobbet går i pension inom kort. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!