Grävarbete påverkar framkomligheten

Ett grävarbete kommer att påverka trafiken i en central korsning under nära en månad.

I korsningen Storgatan/Bievägen kommer underhållsarbeten för fjärrvärmen begränsa framkomligheten den närmaste tiden.

I korsningen Storgatan/Bievägen kommer underhållsarbeten för fjärrvärmen begränsa framkomligheten den närmaste tiden.

Foto: Johannes Tångeberg

Katrineholms kommun2019-11-08 13:53

Det är Tekniska verken som kommer att genomföra ett underhållsarbete på fjärrvärmenätet i centrala Katrineholm.

Arbetet, som inleds på måndag den 11 november, kommer att ske i korsningen Bievägen/Storgatan, strax intill järnvägsstationen. 

– Vi kommer att gräva en grop i korsningen för att byta ut två avstängningsventiler som läcker, säger Marcus Mannsbart, avdelningschef på Tekniska verken.

Läckaget har enligt Mannsbart ännu inte gett några allvarligare konsekvenser, men om de inte byts innan vintern kan läckan sprida sig och problemen bli dyrare att åtgärda.

– Det gäller att underhålla i tid, konstaterar han.

Arbetet beräknas pågå till den 6 december, men då inkluderas även tiden det tar för kommunen att återställa ytskiktet, bland annat gatstenen, efter fjärrvärmearbetet. Under tiden kommer framkomligheten att vara begränsad för trafikanterna i korsningen.

– Vi sänker hastigheten från 40 till 30 kilometer i timmen. Det kommer att bli knöligast för dem som kommer från Bievägen och ska svänga ut på Storgatan, men vi kommer att sätta upp skyltar, säger Marcus Mannsbart.

Större lastbilar med släp kommer också att få lite svårt att ta sig förbi, men skyltar ska uppmana tung trafik att ta en annan väg.

Varken avstängning eller omledning av trafik är planerad, och det kommer även fortsättningsvis att gå att ta sig in på parkeringen på Stationsplan.

Det är endast i en del av korsningen som arbetet ska ske. Framför allt är det i korsningens sydvästra hörn som det genomförs.

Här kan trafiken komma att påverkas.
Här kan trafiken komma att påverkas.
Karta: Bievägen/Storgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!