Kön ringlade tidvis lång till bordet där allmänheten kunde få sina frimärken och vykort värderade. Rickard Mannberg och Patrik Andersson från Katrineholms filatelistförening synade pärm efter pärm, likt experter i Antikrundan.
– Skillnaden är att Antikrundan tar emot allt, utom just frimärken, säger Rickard Mannberg.
Samlingen han bläddrar i tillhör Gull-Britt Eriksson från Katrineholm. Hon har ärvt den efter sin make men har inget eget intresse i frimärken och vill försöka bli av med den.
– Det som har värde i den här samlingen är det som är ostämplat. Man får tillbaka 50 till 70 procent om man säljer frimärkena på en auktionssajt. De kan också användas när man postar brev, förklarar Rickard Mannberg.
Föreningen har ett 50-tal medlemmar och delar av deras samlingar visades på biblioteket under lördagen. Temat var stationshus och den nyfikne fick se hur bland annat Vallas och Baggetorps järnvägsstationer såg ut en gång i tiden. Som bonus hade Lars Kling varit uppe på vinden och letat fram en modell av Katrineholms stationshus. Den skapades av en inneboende student i början av 50-talet.
– Frimärken har så mycket att berätta, det kan vara historia, geografi och kulturellt, säger Patrik Andersson.
87-åriga Roland Mohlin från Katrineholm har samlat frimärken i 80 år. Främst från länderna i Norden.
– Jag är filatelist och besöker frimärkets dag varje år. Min far och farfar samlade också på frimärken och jag har ärvt deras samlingar.