Fest på schemat när nya lokaler invigdes

Det är inte varje dag en ny undervisningslokal får elever att skutta, springa och hoppa jämfota av upphetsning. Men på tisdagen hände det.

Katrineholms kommun 1 oktober 2019 17:16

Eftermiddagen på Kunskapsskolan i Katrineholm var inte som vilken eftermiddag som helst. 
Plötsligt stod det fest på schemat för de 460 grundskoleeleverna, skolans personal och gästande anhöriga.
Ute på skolgården hade bord dukats med chips, salta pinnar och cider. Vid dörrarna ut mot solskenet satt Marko Sevon, Niclas Johansson och Rasmus Broström – personal på skolan – och jammade med varsitt instrument. 
Över deras huvuden dansade ballonger i grälla färger.

Feststämningen gick liksom att ta på, upprymdheten bland den stora mängden elever på skolgården likaså. Den berodde inte bara på att det för ovanlighetens skull vankades snacks och kolsyra under skoltid, även om trycket runt påsarna var hårt långt innan det var varsågod. 
Nej, det här var elevernas dag att fira av ett helt annat skäl.
Inte så mycket, kanske, för de nya, luftiga undervisningsrummen som byggts i skolan. Dessa är redan tagna i bruk. Den sprillans nya idrottshallen, däremot, var just sprillans ny. 
Och den förtjänade, förstås, en hejdundrande invigning.

– Fram till nu har vi använt Ericssons gamla motionshall och hyrt in oss på Friskis & svettis och i Duveholmshallen. Och så har vi kreativa idrottslärare. Men vi behövde något större, med högre i tak, och större omklädningsrum eftersom vi är fler elever nu, sa rektor Caroline Bergström.
Hon kickade igång invigningen och lämnade sedan över till Marcus Brunberg för ett kort invigningstal. Brunberg är biträdande grundskolechef på Kunskapsskolan Sverige. Men det var under hans tid som rektor i Katrineholm, för ett och ett halvt år sedan, som bygget av den nya idrottshallen började planeras.
– I dag får vi nya, utökade lokaler som ska göra det lättare för er att nå målen och lättare för era lärare att hjälpa er nå dit, sa han.

Innan det blev fritt fram att gå loss på snacksen sjöng niondeklassaren Kajsa Cervin en låt som rev ner stora applåder bland kompisarna. 
När köerna till tilltugget började tunnas ut, var det i stället trångt i trappan ner till den nya idrottshallen som byggts i källaren under skolan.
Lokalen fick mycket goda omdömen av eleverna.
– Den är mycket ljusare, fräschare och större än den vi haft, sa niondeklassaren Tore Högbacke.
– Ja, den känns mer som en idrottshall, tyckte kompisen Clara Ingvald.
Kommer de att göra ännu bättre från sig under idrottslektionerna nu?
– Självklart, blinkade Tore.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa